Tennistemper

Nu ska vi snart dra upp till Hallen och spela lite tennis. Med mina grusiga skor inomhus. Fy på mig!
Får se om det funkar idag, eller om jag får spel...

John McEnroe

Living with Superman...

Så blev det en stressmorgon idag igen, då skolan ringde och hade mer jobb åt A och bad honom infinna sig så snabbt han bara kunde. Efter många års extrajobbande har jag börjat tröttna på att bli inringd i sista minuten sådär, men faktiskt så är det ungefär lika jobbigt när det är honom de ringer efter. Vilket de ju gör. Varje dag. Jag som är ledig för det mesta skulle gärna planera dagarna lite, men det funkar ju inte eftersom planerna oftast går i stöpet om man tror att han har en ledig dag,. Men men, sa lilla Fridolf...  A har utvecklat något av en Stålmannen-identitet: så fort han nås av jobbsamtalet (tänk: ropet på hjälp) kastar han sig in i badrummet (tänk: telefonkiosken), snurrar ett varv, och så vips! är han klädd för de väntande bravaderna (kanske i en tröja som är blå) och gasar iväg i lill-bilen (tänk: skjuter iväg som en kanonkula genom luften). Allt medan jag ligger kvar i sängen och snarkar och dreglar i kudden. Så kan en morgon hemma hos oss se ut.


image20

Balkonginspiration

Det är snart dags att ta tag i årets balkongprojekt. I år är jag sugen på att fixa riktigt ordentligt därute, för vi har en stor balkong som verkligen funkar som ett extra rum på sommaren. Här är lite saker som jag skulle kunna tänka mig att investera i...

  Visa mer information 
Vattenkanna och litet runt bord från Indiska.




groda dekoration_fjaril 
En grodprins och fjärilar att sticka i blomlådorna, från Åhléns.



SALVIA Balja   MYNTA Kruka 
Krukor att plantera i. (Ikea)




 Teaser 1

Och blommor att sätta i krukorna!

SOMMAR Sugrör
Och så klart en massa sugrör i olika färger, eftersom jag är galen i det...! (Ikea)

Smartast på gatan

A:        "Jag har inte ätit nåt idag."
Jag:    "Jag åt en arracksboll hos frissan."
A:        "Gjorde du?!"
Jag:    "Ja, jag har ju sagt att man får fika när man är där."
A:        "Hur mycket man vill??!!"



Han är så smart, min kille...

image19

Pojken med fingrar av choklad...

Tankar inför frisörstolen

Solen skiner och jag ska snart gå till bankomaten för att ta ut frissa-pengar. Kvart i elva ska vi kleta bleksmet i håret på mig och sätta saxen i det. Jag har redan ångest - mitt stackars hår! Blekte alltid slingor förr, men nu har jag hållt mig till min egen, lite mörkare färg ett tag, och det har faktiskt varit skönt. Och nu ska jag sätta igång att suga livet ur det igen... *puststönstånk* Jaja, jag har verkligen valt rätt dag att bli fixad iaf, för idag är en riktig Bad Hair-day, så värre kan det inte bli! Tror jag slarvade när jag sköljde ur inpackningen igår kväll. Det känns liksom lite "vaxigt" på sina ställen... Jaja, det blir nog Ok. Dyrt bara. Fan,
Dock tycker jag ganska bra om väntetiden då blekmedlet verkar och man sitter med gummihuva (tänk uppochnervänt durkslag) och plastpåse över huvudet, och dricker kaffe, äter kako och läser så många skvallertidningar man bara hinner. Jag sade det till A igår, och jävlar vad han högg! Jag är tydligen en riktig 'kärring' (alternativt 'fruntimmer'), eftersom jag likom alla sådana älskar skvaaaller och fiiiika och hååår, och går igång som en tok på det. Happ.
Nu ska jag göra mig iordning iaf. Fixa håret. (Höhö;))

Go to fullsize image   Go to fullsize image  Go to fullsize imageGo to fullsize image
Tjegrejjer? (Neej, A skulle tycka lika mkt om alla grejjerna - bortsett från kaffet som kanske hellre skulle vara en Cola eller Powerking)

Färdigpluggad

Sådär! Renskrivet:) texten sträcker sig hittills över drygt två sidor. Återstår att skriva ca sex sidor med analyser och teorier innan det är klart.
Tycker jag fick ihop ganska många uttryck för olika sorters maskuliniteter och hierarkisystem under timmen jag satt i tennishallen. Tänk att detta kunde vara en sådan guldgruva!


Nu blir det Ö&B och tandkrämsjakt!

Pluggambitioner och frisörsalonger

Min "maskulinitets-observation" blev aldrig renskriven igår. Anteckningsboken med mina stenografi-artade kråkor och krumelurer ligger här bredvid och hoppas på att äntligen "hacerse caso". Och jag får väl ta tag i det nu, måste ju få ner det på papper (läs: hårddisken) snart! Men det finns så mycket som distraherar när man sitter vid datorn. Så många tidningar och bloggar att läsa. Och kaffet i min katt-kopp envisas med att svalna innan jag hinner dricka upp det så jag tvingas springa mellan datorn och mikron. Och så tog jag tag i det jag gått och funderat över så länge och bokade äntligen en tid hos frissan. Hade tur som tusan, för jag fick en tid imorgon kvart i elva. Så då blir det klippning och slingning och skvallertidningar och kaffe. Nice!

Upptäckte precis att min frisörsalong har en egen hemsida, http://www.kharma-kil.se  Aldrig sett den förut, har ju varit kund där så länge att jag bara ringer numret när jag ska boka och aldrig gör några närmare efterforskningar.
Här är hursomhelst en bild av interiören. Tjusigt, va?!


Duffy - Mercy

Den här låten är bara för underbar, hon är asgrym!

http://www.youtube.com/watch?v=pp0ce1kS-yw






Vart tog Signum vägen?!

... den frågan vaknade jag med i morse. Signum - den hälsosamma maten som byggde upp dignande frukostbord ute i gröngräset i våra teverutor för några år sedan - vart tog det vägen? Finns det inte längre? Har förutsättningarna för de där sommaridylliska hälsofrukostarna gått om intet? Eller står Signum-varorna fortfarande där i butikshyllorna, nu tigande och bortglömda? Har Risifrutti-frukostarna gått segrande ur striden? Frågorna var många då jag slog upp ögonen, och jag var naturligtvis tvungen att konsultera Wikipedia. Väl där kan jag läsa att det som förr hette Signum nu heter Coop och att ca 500 produkter ingår i sortimentet. Vilken tur! Nu kan jag stryka ångestsvetten ur pannan och luta mig tillbaka i trygg förvissning om att jag fortfarande kan äta näringsrik müssli ute i det gröna när jag behagar.
Nej. Nu skulle det sitta fint med en Risifrutti!




Go to fullsize image(var det inte så här symbolen såg ut....?)

Okvinnligt med svordomar?!

Jag läste en insändare i Expressen idag. Det var en norrköpingbo som ondgjorde sig över alla svordomar i teve. Enligt denne skribent är det rent förskräckligt vad alla svär, och "beklämmande nog" så gör även kvinnor det, menade han (gissar att det rör sig om en "han") Ursäkta mig, men vad FAN är det för idiot som skriver något sånt?! Svordomar kan man tycka vad man vill om. Fine. Men varför skulle det vara värre med en svärande kvinna än en dito man?! Herregud, vilka nötter som promenerar omkring på gatorna...

Träningsvärk, plugg och Barcelona-längtan

I morse vaknade jag med den rysligaste träningsvärk jag haft i hela mitt liv. Det var knappt jag orkade öppna och stänga nävarna! Har varit i tennishallen och gnällt över min lemlästade kropp några timmar nu, och tänkte ta och renskriva mitt material från observationsuppgiften från A:s träning snart. Kommer bli en massa jobb med den där observationsuppgiften; bara att redogöra för de olika genusteorierna kommer suga musten ur mig...! 

Hit längtar jag nu..... BARCELONA!!




 


Låna en muslim!

Under Mångfaldsdagarna finns ett fenomen kallat det levande biblioteket. Så här beskrivs det på hemsidan:



Levande biblioteket    Visa / DöljVisa / Dölj


I det levande biblioteket lånar man inte böcker, man lånar människor. Men inte vilka som helst utan människor som många har fördomar om. På biblioteket får alla som vill nu möjligheten att möta människan bakom stereotypa bilder och fördomar.

I det levande biblioteket kan man till exempel låna en muslim, en politiker, en homosexuell eller en djurrättsaktivist för en stunds samtal. Lånet kostar ingenting och man blir bjuden på fika.



Jag nämnde det här för A häromdagen, och förklarade att man kunde låna t ex en invandrare eller homosexuell. "...vaddå, och ha som slav då, eller?" frågade A.
(Detta uttalande ska inte ses som rasistiskt på något sätt, bara som ett sjukt roligt uttalande från en flumtrött AndyDarling strax innan sovdags)

image18

Tennisobservation

Ännu en dag med sol, härligt härligt!
Kom upp före åtta i morse och hann röja en hel del i lägenheten - skönt, för det låg verrkligen kläder överallt! Och jag som trodde A hade dåligt med t-shirtar... Blev en ny till samlingen igår iaf, ojoj vad fin den var på!
Kaffe och saffransbar till frukost framför datorn. Ska bli lite utomhusplugg i solen sen, och ikväll bär det av till Hallen för ytterligare en skolgrej. Veckorna går sjukt fort och det har blivit dags att genomföra observartionsuppgiften som vi ska lämna in om några veckor. Så vi får se om tennisträningen kan ge oss några maskulinitetsmönster att analysera...
Det här inlägget tog mig lång tid att skriva, för Ea ringde mitt i och pratade fyrtio minuter sådär, för att hålla nervositeten borta. Hon ska nämligen observeras av tjugo sjukgymnaster då hon promenerar fram och tillbaka i bikinitopp och shorts, för att komma till rätta med hennes fiolförvärrade ryggproblem. Så det är det hon håller på med just precis NU. Stackarn...

Könsbyte - Från man till kvinna

Just nu pågår Mångfaldsdagarna i Karlstad. Det finns en mängd intressanta föreläsningar som man egentligen borde gå på, men tid och ork räcker inte alltid till. I eftermiddags kunde Hanna och jag iaf bocka av en punkt på programmet då vi gick på föreläsningen "Könsbyte, normer och utanförskap" med Rebecca Stork och Helene Svanberg. Denna presentation av dem finns på http://www.lectia.se/ :
Två kvinnor som lever med varandra i ett homosexuellt förhållande. Och som tidigare levt med varandra i ett heterosexuellt förhållande. Blev det krångligt? Rebecca har varit man! Blev det enklare? 
Allmän bild 
Enkelt eller ej - det var hursomhelst en mycket givande stund och ett otroligt fascinerande par med en ovanlig historia. Det var första gången jag (vad jag vet) mötte en människa som korrigerat sitt kön, och jag tror det var en väldigt nyttig upplevelse. Det finns många som skulle ha nytta av att lyssna på Rebecca och Helene; det finns så mycket fördomar och förutfattade meningar om de personer som underkastar sig denna form av kirurgi. . Könsbyten är annars något man (åtminstone i min värld) främst stöter på i dokumentärer på kanal5, och kanske är bilden många har av könskorrigerade personer att de är någon slags märkliga dokusåpafigurer. 
- Rebecca har nog krossat ett antal fördomar genom sina föreläsningar. 


Traderanördar

Vi har blivit riktiga Traderanördar! Sen sist har A köpt ett mobilskal som strax ska inleda sin resa mot vårt brevinkast från avlägsna Hongkong. Och igår köpte jag den här medaljongen, som jag tycker ser väldigt fin ut! Klicka för att se i full storlek.  Klicka för att se i full storlek.  Klicka för att se i full storlek.
Har ytterligare en på gång, den auktionen avslutas imorgon, så det blir lite bråttom hem från stan på eftermiddagen!
Annars tillbringade jag gårdagskvällen på A:s pappas kontor, där A spelade någon stor online-pokerturnering med en enorm prispott som han inte vann... Tuggade bananchips och läste om olika sorters maskuliniteter jag!
Nu ska jag se om jag kan plocka ihop lite frukost att ta med mig ut i solen. Sommar i luften!


Blingbling

Snyggt Parhänge! Kärleksgåva! Exklusiv Paul Gaultier design!De här hängena köpte vi på Tradera igår kväll. Kanske inte riktigt vår stil, men blir lite coolt att ha ett varsitt runt halsen. Och A har ju faktiskt lite skata i sig och gillar när det glimmar och blänker.

Mansforskning och paparazzi

Kanonfin dag idag! Kaffet blev precis färdigt och nu ska jag gå ut och sätta mig i mammas och pappas trädgård (som jag lånar idag i det fina vädret) och lapa sol som en tokhungrig katt sveper en skål mjölk! Ska varva ytliga modetips och paparazzibilder i nyköpta Aftonbladet Klick! med lite mansstudier inför nästa veckas föreläsning. Goodiegoodie!



Min sollitteratur:

Klick!    Go to fullsize image

Plastic mommy

 Vad sjukt... I USA har det kommit ut en barnbok som ska förklara för barn varför deras mammor väljer att plastikoperera sig. Det "pedagogiska" innehållet i denna bok med fyra- till sjuåringar som målgrupp ska avdramatisera mammans sjukhusvistelse i barnets ögon och istället få det att glädjas åt mammans nya utseende och "bättre jag". Jaha - och det är nog bra för barnen... Så vill de göra som mamma sen, och så får vi en hel generation små plastmonster.

Shoppingmani

Idag har jag öppnat plånboken igen, och det stannade inte vid kaffekoppen i Café Selma på uni. Har man fyrtio minuters väntetid innan det är dags att parkera sig på tåget, så finns det inte mycket annat att göra runt Drottninggatan förutom just att gå i affärer. Och fina tygbitar på galgar i kombination med en dålig karaktär (som min för tillfället) gör gärna att VISA-kortet hoppar fram och tillbaka lite oftare än önskat. Alltid kul att komma hem med en påse med något nytt, men det finns ju andra hål att stoppa pengarna i än garderoben.... Andreas får nog ta nästa hyra själv. Då blir han glad:)


.....................................

image17

Råttor i bilen?

Bilen har börjat hacka och sucka och muttra och ha sig, så vi åkte till A:s bror som tog sig en titt på motorn. "Vad har ni här, ett råttbo?" sade han och gav mig hjärtklappning när han började rensa ur nävar med löv och gräs under huven. Tanken på att en råtta (eller kanske en hel råttfamilj!) springer runt inne i bilen är bara... urk! Väcker några frågor också; a) är råttorna i bilen hela tiden, eller b) går de ut ibland? och c) hur hittar de hem igen, när man flyttar runt bilen hela tiden? Står de och väntar vid parkeringsplatsen utanför vårt hus tills bilen är hemma igen, eftersom de vet att den alltid återvänder dit?
Sluga jävlar, de där råttorna...

Go to fullsize image

Nova

Det är den här dodingen vi brukar vara ute och knalla med...



image13



image14



image15



image16

Vårrengöring

Nu är lägenheten dammsugen och alla mattor hänger på vädring. Ska damma lite sen (vet att man egentligen ska göra det först, men idag kör vi baklänges). Vi köpte två stora förvaringslådor att ha under sängen när vi var på IKEA igår, så jag ska plocka ner alla sängkläder i dem, tänkte jag, så blir det lite mer ledig plats i garderoberna. Det var lite därför jag dammsög - för att få bort dammråttorna så att lådorna skulle få plats under sängen;) Förutom de där lådorna så köpte vi ett par äppelklyftare till vid vårt IKEA-besök (fast de här ska vi inte behålla själva; tänk er - en äppelklyftare är ju den perfekta gå-bort-presenten!), samt två ganska roliga trasmattor för 15 kronor styck. Annars är det ju mormor som väver mina mattor, så de här två får jag tala lite tyst om...

Baywatch

Läste en i mina ögon ganska märklig notis i Aftonbladet igår. I Venezuela anser man att den den tecknade serien The Simpsons är opassande för barn och har därför strukit den från sina morgontablåer och ersatt den med - ta da dam - Baywath! Hur tänkte de där...?? Kan nån förklara? Visst - Simpsons är inte ett barnprogram, så det finns väl nån logik i det hela om de vill sända det kvällstid istället. Fine. Men Baywatch?! Vad fan? Ska ungarna titta på det istället? Själv skulle jag sju dagar i veckan föredra att mina barn kollade på Simpsons!

Anna Sui-väska

Har ägnat kvällen åt tradera-budgivning varvat med Beck: Moneyman. Det slutade med aktionsvinst, så nu är snart den här väskan min för 209 pix. Pangpris!
Handväska Anna Sui bag väska rosa


Annars har dagen varit bra med föreläsning på uni, jättegoda fläskkotletter hos A:s mamma, två hundpromenader och en tur till IKEA (otippat, eller?!)
Imorgon är jag ledig, och det blir himmelskt med sovmorgon! Ska passa på att plugga och städa, är tanken. Hoppas jag fullföljer planen - det behövs... Sen arrangerar vi en tennistävling hela helgen, så det ska hämtas priser och göras cafeteria-inköp.
Men nu ska jag krypa ner i sängen, ska bli såå skönt!

babyface

image12

...

Nu har jag kommit hem från "inför Kreta-resan"-middag i stan. Blev skaldjursbruschetta följt av citrontarte för min del. På Drott. B hade med några papper med lite Kreta-kuriosa hon dragit ut, bland annat en väderkoll som visade på +21 grader och sol där idag. Lovar gott inför den 16 maj! Enda störningsmomentet var den buttra servitrisen som verkade ha klippt av smilbanden (ungefär som A gjorde med persienne-snöret härhemma), att döma av hur hennes mungipor strävade ner mot golvet. Eller så var de bara väldigt tunga. Mungiporna, alltså.

  

min goding

...är så go!

image11

puss!

Några rader från jobbet...

Här kommer ett snabb-inlägg. Sitter vid datorn på jobbet, fick några minuter över. Barnen kommer om en kvart och då drar det igång. Ska fixa mellis idag. Först var tanken att det skulle stekas våfflor till alla (gissa om jag kom att tänka på missödet med pannkakssmeten senast jag var här!), men eftersom det blir tjugosju barn som ska ha två-tre stycken var, så skulle det bli något av en mission impossible, så nu är matsedeln ändrad och det blir mackor istället. Mer passande för den här kocken!:)

subtitles

Glömde ju helt att berätta att Svindlande höjder-dvd:n jag beställt trillade ner i brevinkastet igår. Så hela dagen gick jag runt och var superladdad för filmkväll. När vi så satte på den visade det sig dock att den saknade svensk textning. Vilken miss! Kändes som en gigantisk tabbe till att börja med, men sen ställde vi in engelska undertexter istället och det var inget man tänkte på under filmens gång, så tydligen är engelskakunskaperna någorlunda iaf. Jag tycker om filmen, men blev ändå lite besviken. I boken är karaktärernas känslor så fruktansvärt starka och innerliga; i filmen framgick inte den totala tragedin riktigt som jag tyckte att den borde. Men det var trevligt i soffan i vilket fall, med äppelklyftor, fruits&nut-toblerone och A. Nu ska lag blowa håret och plocka ihop mina jobbsaker, typ inneskorna....

Världens smartaste uppfinning!

Sitter med handduk på huvudet och skållhett te i en mugg. Jobbar 12-16 på fritis idag, så som tur är har jag tid att vakna långsamt idag.
Igår hann jag med en del. Först var det föreläsning på universitetet och därefter hann jag en runda på stan där jag köpte två klänningar och ett skräp. Riktiga impulsköp var det, hann inte tänka efter så noga eftersom jag hade ett tåg att passa, men vi ska nog trivas ihop tillslut...
Sen stod vi på tennisbanan ett par timmar och därefter mat hos A:s mamma. Jag var vrålhungrig och det var gottgott! Så fick vi en liten ost med oss hem, och det är första gången en sådan flyttar in i vår kyl eftersom vi tycker det är så dyrt med ost. Men nu står den där och väntar, så snart blir det ostmackor till frukost!
Sen fick vi snilleblixten att ta en tur till IKEA ,där det var väldigt lugnt timmen innan stängning, och det blev några köp. Bland annat en grillhandske till A (han har spanat på den länge och tycker (citat) att det är "skitkul vid grillhandskarna"), och världens kanske finurligaste uppfinning - äppelklyftaren. Helt otrolig liten sak! Ett tryck bara, så har du färdiga, urkärnade äppelklyftor. Nobelpriset, anyone? Så här ser den ut:

.....................................

Här sitter jag som nyvald vice ordförande i t-klubben. Lagom kaxig, lagom ödmjuk. Ett steg närmre min vision om oinskränkt makt över hela universum.
Styrelsemöte, och planering inför helgens tävling på det.
Hem från Hallen (A i goodiegoodie-shorts); en räd på Coop och köttsoppa och mackor vid köksbordet. Och så efterrätt;)
Skönt med kväll, och skönt med sovmorgon imorrn! Blir så mycket mindre brutalt då. Tre timmars föreläsning väntar - får se hur man orkar med det. Första halvan av terminen har de skämt bort oss med 1.45h-pass, så ökningen kommer nog kännas, med tilltagande kryp i benen och myror i brallan.
Nu får det räcka för idag. Det sitter en pokerräv här bredvid, med dollartecken i ögonen, så jag tänkte langa över datorn nu... Godnatt.. 

Uppdraget slutfört

Nu skriver jag ut skiten! Gäller bara att till varje pris undvika att läsa igenom eller tänka på den, för då kommer jag bara upptäcka en massa saker jag är missnöjd med, eller komma på nya infallsvinklar och teorier, och då blir det panik om jag måste skriva om allt. Så ska bara dra papperen ur skrivaren, häfta ihop dem och slänga ner dem i väskan och sen är det punkt! Over and out.

Trashig framför datorn

Än så länge är det ingen rund liten assistent som nappat, men det kan ju ändra sig! Sitter med en mugg gammalt mikrovarmt kaffe nu iaf... Skriver och ser ut som trash. Ja, det var A som sa det (tack för den!) Och ute är det så regnruskigt, grått och höstlikt att november skulle konkurreras ut med lätthet. Kul.... Längtar efter sommar och semester!

Sånt här är jag sugen på:

 


Wanted:

Jag skulle vilja ha en liten assistent nu när jag sitter och skriver. En liten rund en, som kunde koka kaffe och ge mig en mugg med precis rätt temperatur och mjölkmängd, utan att jag behövde resa på mig. Inte av lathet, utan för att det lätt blir så att man bara springer runt och passar på kaffekokaren, kammar håret, torkar av bordet och funderar på om man kanske skulle tvätta håret också, när man egentligen borde sitta i datastolen. Om jag hade en liten rund assistent så kanske den skulle kunna tvätta mitt hår medan jag pluggar, här vid datorn. För det kanske är en finurlig liten jäkel, vem vet?


Kate Bush - Wuthering Heights

http://www.youtube.com/watch?v=gfGc4wcil2g

Det är så bra...

Kate Bush about to perform at Comic Relief 1986 
(Bilden är tagen från http://www.wikipedia.org)


Smutskastning

Min mamma var på kurs i Norrköping förra veckan, och naturligtvis blev det ett besök hos de snälla djuren på Kolmården. När de kom till aporna var det dock en av dessa som revolterade mot gossedjursstämpeln och tröttnade på att bli utstirrad. Ett tu tre så började den lilla apan hiva iväg nävar med bajs mot åskådarklungan. Mamma klarade sig, men hennes kollega fick håret fullt. Lät hysteriskt roligt, tycker jag, men som A sa  - hade det varit jag som blivit träffad hade jag nog haft lättare att hålla skrattet inne. Kan tänka mig att underbara Tobbe från En annan del av Köping skulle ha haft en del att säga till den "jävla djurjäveln"...  :)

Analyzing...

Sådär, nu börjar dagen gå mot kväll och jag har äntligen kommit en bit på vägen med min analys. Men satan i gatan vad svårt det är att få med allt. Återstår en hel del jobb, suck.
Annars har jag trillat genom dagen som vanligt; skurit mig på några papper, spillt ett par koppar kaffe etc. Sådär som det varit de senaste dagarna. Kanske håller på att plugga ihjäl mig? Bara lite grann...?
Har beställt Svindlande höjder-dvd:n från http://www.discshop.se/ Varianten med Juliette Binoche och Ralph Fiennes. Sett den för längesen och kommer ihåg att jag blev ganska blown away, ungefär som när jag läste boken första gången. Satt och kollade klipp på http://www.youtube.com/ igår kväll och hittade trailern till nämnda film, och helt pllötsligt började jag grina. Jisses, vad hände, liksom? Sådär var jag förr, när jag var yngre, jag kunde bokstavligen "trilla in i " en bok, precis som Bastian i Den oändliga historien. Jag har väl blivit sån igen då, kanske...


image10

Välkommet avbrott!

Precis när jag började känna att jag suttit för många timmar framför datorn med min analys, ringde Sophie och frågade om jag ville ta en kaffe. Snacka om välkommen och välbehövlig paus!

Svindlande nötter

Ganska lyckad dag, allt som allt. Vi började med en tur till stan, där vi mest knallade runt å det enda jag fick med mig hem var en bok om spanska inbördeskriget för halva reapriset. Mitticity med omgivningar följdes sedan upp med ett Lidl-stopp där vi blandade nödvändigt och onödigt i korgen som tillslut blev så tung att jag fick avlasta A, som är lite svag efter en tids sjukdom;)
Sen blev det en vända till Bergvik för bränslepåfyllning, där A:s mamma bjöd oss på maten - nötnoisetter med pommes och kantarellsås, mycket snällt och mycket gott!

Sen har jag faktiskt pluggat en liten aning. Spånat lite och faktiskt fått en hel del idéer inför morgondagen, då jag tänker ta itu med själva skrivandet på allvar. Ser fram emot det till och med, för jag älskar verkligen boken, den är helt galet bra. Sen är det lite kul att Kate Bush gjort en låt, Wuthering Heights (bokens orginaltitel), som baserar sig på boken. Den har jag lyssnat på några gånger idag kan jag säga...

image8



Nu har vi precis ätit upp vår Lidl-choklad (lördagsgodis får man ju äta även om man har nyttig månad!) Smakat några jordnötter vi köpt idag också - Dumbo-varianten med skal som man, som A:s mamma sade, egentligen ska sitta i badkaret och äta eftersom de skräpar ned så.

image9 



Nu blir det När lammen tystnar!

Morron, morron....

image7
Fint i fönstret, va?!


Vi tog oss upp ur sängen idag också (även om det inte var helt lätt), och idag var det faktiskt jag som var först uppe och lekte frukostfixare.

Nu har jag slarvat lite med pluggandet några dagar och lagt tiden på andra grejer - läst skräptidningar istället för kurslitt, jobbat och trollat med magic. Men nu har jag kommit till den gräns jag satt upp för mig själv, då jag verkligen måste ta tag i det och bli riktigt "pennan bakom örat"-seriös. På tisdag ska jag lämna in en litteraturanalys med genusperspektiv på romanen Svindlande höjder av Emily Brontë. Det är en helt otrolig bok, men jag har inte riktigt fått nån genusblixt i huvudet än (faktum är att jag fortfarande har några sidor kvar att läsa). Får nog göra något med karaktärerna, tror jag...
Så idag ska jag ta itu med det där. Vi ska bara en sväng till stan först och se om vi hittar något roligt där, Sen ska jag parkera mig vid datorn med kaffekoppen och sitta där till jag presterat något.

Oflyt

Idag är det inte lätt att vara jag. Det vore en underdrift att påstå att minnet är som ett såll, det är mer som en vattenkanna som allt bara strömmar ut ur. NollKoll helt enkelt.... Inte nog med det så går jag in i saker hela tiden, Har slagit i tårna i stolar och bord så jag snart inte har några tår kvar. Tror faktiskt att höger stortå är på väg att ramla av. Och så skär jag mig på fingrarna - på papper och jag-vet-inte-vad, för oftast märker jag inte när det händer utan upptäcker det först senare när jag hittar ett nytt, svidande rött streck över fingret att oj:a mig över.

Fönstertrubbel

Och så var det den där satans persiennen som hänger som ett hån i fönstret och inte går att dra upp. Det började med att den inte gick att dra ner, men det fixade A med en sax. Värre blir det när man vill dra upp den igen och få in lite solljus (nu när detta äntligen börjat synas till om dagarna). Så här har vi dragit runt i ständigt haldunkel nån månad och hoppats att den ska fixa sig själv. Verkar vara en halvtaskig taktik, dock, så har du lust att ringa vaktmästaren när du kommer hem så gör det, Andy Pandy!

(För att se den ljusa sidan av saken så är det ju trots allt bättre att inte kunna dra upp den än att inte kunna dra ner den. Och jag tror dammråttorna under sängen skulle bli ännu mer framträdande om vi släppte in ljuset...)

Sikken stjärna...!

Jeeesus

Gracias

Tack för frukosten, goodie! Behövde inte ens skiva tomaten, vilket var tur, eftersom jag nog skulle ha skivat tummen istället...

Jämställd rapportering?

Finns en ganska ny svensk tennissida på nätet, www.downtheline.se Där ska man kunna hitta "allt som händer i tennisvärlden", heter  det. Och visst, det står en hel del om herrtennis på olika nivåer, nationellt som internationellt. Men tjejerna då? Jo, de finns med de också, på topplistor över de snyggaste tennistjejerna i Sverige, odds på vilka av dem en av bloggarna kommer hångla upp under SM, lite "för korta kjolar"-bilder osv.  Jag blir så jävla trött...

Pannkaka

Idag var det jag som hade hand om mellanmålet på fritis. Idag innebar det att jag skulle jag slänga ihop ugnspannkaka till tjugotre ungar. Jag vispade som en tok, 9 ägg och 18 dl mjölk till varje omgång - det skvimpade en hel del - men flöt på bra; pannkakorna svällde och bubblade till gula månslandskap i ugnen. Så - när jag kände mig som mest rutinerad, med rutigt förkläde och mjöl i håret - och det var dags för den fjärde plåten, blev det pannkaka(!) av alltihop. Plåten var full upp till kanten och ugnen långt ner, så när jag böjde mig ner mer eller mindre HÄLLDE jag ut halva smeten över ugnsluckan och golvet. Gissa om jag fick torka en stund - flera kilometer hushållspapper gick det åt! Inte lätt heller när det man torkar är så hett att fingertopparna skulle skrumpna ihop med en gång om man råkade slå i med dem. Men jag fick ordning på pannkakorna till slut, och gott blev det också! Men lite extra svinto-städning krävdes sen när ugnen hade svalnat...    

...

Det blir tio brödrostar, Mangan!!!

Våra matvanor

Vi började vår hälsomånad igår, A och jag. Inget överdrivet, men det har varit lite mycket fika-kalorier på sistone. Tänkte det kunde vara bra att få bort lite av det onyttiga från matsedeln under veckorna, efter en månad full av födelsedagar och påskmiddagar. Vi tänkte bli lite duktigare på att handla hem RIKTIG mat, så vi inte börjar tappa tänder och tvingas byta upp oss till en 2:a pga av "utrymmesskäl". Vi ska äta BRA nu i april, med andra ord. (Därför tänker jag inte skriva här att vi just delat på en pizza.)

Här nedan följer lite matbilder á la SG:


chokladbollar


Min stolthet!:)


Pepparkakshusplundring


Sandy-frukost: polarkaka med glass(!) och drottningsylt


mmm, nu får det nog bli morötter ett tag...!


R.I.P.

A:s telefon är faktiskt mkt bättre än min gamla, så jag tror jag behåller den!
Här är en hejdå-bild på mig och min gamla, det var kul så länge det varade...

R.I.P.

tekniskt fel...

Halva dagen har gått och den halvan har varit hel så det räcker... Eller något sånt.

Det var någon som duschade med min mobil på badkarskanten igår kväll, och även om den säkert blev väldigt ren så verkade den bli på ganska dåligt humör. Den fick ligga på tork över natten, isärplockad på nattduksbordet, och sen satte A ihop den innan han gick till jobbet. Så verkade den funka till att börja med, men så gick det tio minuter och - om det inte var helvetet så var det iaf mina mardrömmar som brakade lös och telefonen fick fnatt. Hängde sig, stängde av sig, hånflinade mig rakt i ansiktet med tom, lysande display och annat knas, och så blev yttre displayen svart och sen tokvägrade den helt enkelt att fungera överhuvudtaget. Efter en stund fick jag igång den lite grann iaf, och kunde skicka sms. Ringa gick inte, och inte ta emot samtal heller, för ljudet är förstört.... Nu är det tillfälligt löst genom att jag satt mitt kort i A:s telefon och han sitt i en annan. Så telefon har jag iaf, tack och lov!, för jag får akut, hotande, ren och skär panik  varje gång jag inte har en fungerande telefon i fickan! Fruktansvärt är det! Och kanske lika hemskt att jag är så beroende av tekniken...
Nu är det som sagt fixat iaf, åtminstone för stunden. Ska snart till fritis och jobba eftermiddag, 14-18. Gillar verkligen inte såna arbetsdagar - hela dagen blir en enda lång, seg nedräkning. Nej, usch, jag vill hem till soffan, teven, grisen!!!


Välkommen till min nya blogg!

<!-- Bloggtoppen.se --> <a href="http://www.bloggtoppen.se/"><img border="0" src="http://www.bloggtoppen.se/tracker.php?do=in&id=24051" alt="Bloggtoppen.se" /></a> <!-- /Bloggtoppen.se -->

RSS 2.0