Take the lead - Déjate llevar



Ikväll ska Andreas och jag se "Take the lead", min Sevilla-favorit som jag såg två gånger på biografen där, med konstigt smågodis i papperspåse och solfjäder i handen. Idag blir det dock inte den spanskdubbade "Déjate llevar"-varianten, utan den amerikanska originalversionen (vilket förstör stämningen lite).
Tror nog utsikterna att Andreas ska tycka om den är rätt goda, för det kommer dunka ganska bra i högtalarna.  
...........................................................................................................................
 Sällskapsdans möter hip-hop i Take the Lead, baserad på en sann berättelse om en danslärare som såg talangen hos ett gäng problemungdomar.

Den förre detta professionella dansaren Pierre Dulaine (Antonio Banderas) börjar lära ut foxtrot och tango till en grupp småkriminella elever i New York i hopp om att få ordning på deras liv. Ingen tror att han kommer att klara av det, allra minst skolans rektor. Till en början är ungdomarna skeptiska till Dulaines dans och ser ingen mening med att gå på hans lektioner. Men när de kommer på att de kan blanda klassisk dans med modern hip-hop börjar hans engagemang och dansglädje smitta av sig och tillsammans skapar de en helt ny dansstil. (http://www.cdon.se)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0