Det motsatta könet



Teve fanns inte på stenåldern, men stenåldersteve finns än idag
.

Tittar på "The Doctors" på TV4+. Temat är idag att förstå "det motsatta könet". Man jämför hjärnstorlekar och pratar om kvinnors och mäns hemmahörande på olika planeter. De dumma frågorna står som spön i backen. Det enda som är värre är de dumma, ovetenskapliga svaren från "expertpanelen" på scenen.

 Man undersöker myten om att kvinnor har en bättre multitasking-förmåga (förmåga att göra flera saker på samma gång) genom att släppa lös ett gift par i köket med en lång lista hushållssysslor som ska betas av; vika tvätt, baka kakor osv osv.
Kvinnan rusar vant runt mellan köksbänkarna och har inga större problem med att ro projektet i land. När det är makens tur blir han stående med den tomma kakplåten i näven och ett frågetecken målat i pannan. "Där ser ni!" ropar experterna förtjust och menar att kvinnors större multitasking-kapacitet är fastställd.
Kanske borde de ta hänsyn till att kvinnan genomfört de där sysslorna hela sitt vuxna liv och förmodligen repeterat in dem ganska väl genom åren.
Kanske borde de ta hänsyn till att mannen inte verkade alltför hemmastadd bland grytor och kastruller.
Kanske måste man väga in individernas olika erfarenhet av sysslorna som ska utföras innan man sammanställer resultatet och drar "vetenskapliga" slutsatser utifrån det.

Kanske, kanske var det här programmet ren skit.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Tycker du fergie borde vara blond eller brunett?

2009-03-16 @ 13:56:48
URL: http://annaelisabethlinde.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0