Muffins Deluxe

Huslig - eller sugen? - på lördagkvällen...


Kan feminister föda barn?Ok, vi tar det från början.
Grunddefinitionen av att vara feminist:

- man ser att det finns en ojämlikhet mellan kvinnor och män i världen,
- man anser att detta är fel; att det är något som borde ändras.

As simple as that. Det handlar om jämställdhet: att individens kön inte ska begränsa dess möjligheter - inte om att bränna män på bål. Detta kan väl ändå de flesta skriva under på?
Fördomar om håriga armhålor, manshat och bittra domedagsprofetior är däremot effektiva mytbildningar för att skapa en rädsla och mysticism som skrämmer bort folk och gör ordet feminist så provocerande, när det egentigen är så självklart.

Därför blir jag så irriterad när jag hittar detta inlägg på en blogg.

"Slog mig då här om dagen att über feminister måste i stort sett vara barnlösa......för hur i hellskotta ska de annars kunna genomlida en förlossning och samtidigt känna sig förbannat jämnställda med männen, måste ju gå emot deras principer."

Den här människan, tillika icke-feministen, har uppenbarligen inte fattat någonting. För henne ter sig feminism och barnafödande som två oförenliga motpoler. Som om feminism skulle handla om någon slags barnslig sandlådefajt där kvinnan korsar armarna över bröstet, snörper på munnen och vägrar att bli gravid och gå igenom en förlossning av det enkla skälet att hon ser det som orättvist att hon ska gå igenom förlossningsvärkarna medan fadern slipper. Det här är ju urlöjligt! Jag tror nog att de flesta kvinnor, uttalade feminister eller ej, är stolta över sin förmåga att bära och föda en ny liten människa. Säkerligen är det många som någon gång under graviditetens gång beklagar sig över att det är de och inte pappan som måste gå igenom de jobbiga värkarna, men denna klagomekanism är ju inte på något sätt ett uttryck för militant feminsim.
Feminism handlar inte om att nöta och blöta och beklaga sig över de uppenbara biologiska skillnader som faktiskt finns, utan om de sociala, kulturella och strukturella oegentligheter som föreligger mellan könen.  

Varje morgon en kampAtt ta sig ur sängen, hörrni... Jag behöver en ny teknik!

VardagstraumaLite shaky-shaky efter att ha genomgått en mycket traumatisk händelse nu på förmiddagen.
Välartad som jag är vet jag vikten av att alltid hålla öronen rena, men idag fick mitt krafsande med bomullstopsen oanade konsekvenser.
När jag drog ut den lilla pinnen från djupet av min hjärna sade det "knäpp", och ut kom den blå plastpinnen - men vart var bomullshuvudet?! Jo, det satt förstås kvar någonstans långt inne i mitt öra. Sprang till min mamma som efter de lungnande orden denåkernogännulängreinomjagpetarpåden, lyckades få ut den med en pincett. Då var jag skakad. Var tvungen att sätta mig ner. Länge. 
Jag får säga som hockeyspelaren Tomas Skog, som råkat ut för samma sak: "Förhoppningsvis lär man sig något av det här också".
Och ja, jag har dragit lärdom; från och med nu blir det superkvalité på alla bomullstopsar som tillåts glida ner i min kundkorg.
Någon som vet vart man kan hitta några riktigt dyra?!

Vad är skillnaden mellan Rafael Nadal och en vattenspridare?

   

Svar: Skillnaden är hårfin, men det pratas om en något högre salthalt till vänster.

På håret

Jag har gått och funderat på en sak hela kvällen.
Läste en annons för en frisersalong och noterade prislistan med den sedvanliga graderingen av barn-herr-dam i stigande skala från billigt till dyrt. Jag tycker det är mycket märkligt det där. Det är väl självklart att frisören ska ha fler sedlar i handen om han eller hon stått lutad över en kvinnlig kund med fem kilo hår på huvudet, precis som en man som gjort en tiominuters-sejour i frisörstolen och endast underkastat sig ett fåtal snabba chop-chop från saxen ska koma billigare undan. 
Men omvänt då?
När kvinnan kommer in med en kort pojkfrisyr som enbart behöver en liten finputsning? När mannen är stolt ägare av en lång, tjock hårman som får visarna på frisörens armbandsur att snurra okontrollerat. Vad händer då? Får kvinnan fortfarande punga ut med lika mycket som sina mer håriga, tidskrävande systrar? Och mannen med Simson-håret - kommer han verkligen undan med fyndpriset enbart för att han kan peka ut manpriset i prislistan? Visst borde kvinnan i det första fallet känna sig lika snuvad på konfekten som frisören i det andra?
Kanske sluter frisören ett "unikt" avtal med varje kund som bryter mot prislistans inneboende könsprinciper. Kvinna med kort, okomplicerad frisyr - "du kan få samma pris som killarna". Man med 'kvinnohår' - "ledsen, men du får betala lika mycket som frugan."
Det är ju faktiskt inte så enkelt att alla kvinnor har långt hår medan alla män har kort dito.

Så till min fråga: Varför baserar man inte prislistorna hos frisörerna på hårläng, -mängd och -kvalité istället för kön? Vore inte det oändligt smartare, smidigare och i vissa fall även diskretare? Hur tar man till exempel betalt av en person som befinner sig mitt i ett könsbyte? Ska man basera pengaflödet ur plånboken på det gamla könet eller det nya?
Där fick ni något att fundera på.
Husdoktorn spekulerar...- Vad är det som är bäst för magen... Gurka??


John Blund

I källarfönstret hos farmor och farfar brukade det stå en liten docka i guldförgad plast.
Han hade spetsig mössa och en liten påse i handen. När jag sov över fick jag alltid höra en godnattsaga på sängkanten om den där dockan. 
Han hette John Blund och kom med helikopter när barnen skulle sova och strödde sömnpulver ur sin påse över dem.
Jag har tänkt på den där dockan ganska ofta på sistone. Undrat vart den tog vägen.
Idag fick jag en impuls att googla john blund plastdocka och genast fick jag upp flera träffar från tradera.
Vilken aha-känsla att få se min lille nattkompis igen! Pang! - rakt tillbaka in i barndomen.
Någon av nedanstående filurer kommer nog att få flyga sin helikopter hem till mig.
 För gamla tiders skull.

         


Under ytan

Vi bor i ett ordningsamt hyreshus där vi är de enda som drar ner medelåldern från vad som annars skulle streta över hundrastrecket.
I trapphuset finns en prydlig rollatorparkering och i PRO:s källarlokal sitter gråpermanentade små tanter i randiga tröjor och stickar och syr. Jag använder förvisso en hel del randiga tröjor, men i övrigt vare sig handarbetar vi eller går på hjul. Vi sticker ut.
Idag har jag sprungit fram och tillbaka genom källargången ett antal gånger, jäktandes mellan tvättstugan och lägenheten. Det finns en tydlig förrådstrend därnere.


Det ska vara välplockat i förrådsutrymmena. Städat. Sakerna ska vara staplade på varandra och förpackade i lådor och koffertar. Golvytan ska vara fri så att utrymmet kan snyggas upp lite med en matta.


Helst ska man ha en dörrmatta också. Som på bilden ovan. Så att man kan torka av sig på fötterna. Det blir liksom hemtrevligare nere i källarburarna då.

Andreas och jag har ju inte alls fattat det där. Vårt förråd är en enda röra av stora flyttkartonger med okänt innehåll och bokhyllor som blockerar ingången och gör allt annat otillgängligt. Idag slog det mig: Undrar hur många av våra prydligt permanentade grannar som stör sig på vårt förrådskaos varje gång de passerar?! Som skakar på huvudena och suckar över den förtappade ungdomen.

Vad pinsamt. Vi får nog spika upp en tavla eller något...


Sweet

Har tittat på denna söta salt/socker-skål med tillhörande Nils Karlsson Pyssling-sked i en evighet. När jag äntligen slår till har Andreas börjat dricka sitt kaffe svart som bläck och det vita guldet är inte längre önskvärt...

                


That's the way the cookie crumbles

Idag kör vi en ny variant!Australian Open 2009


Bild från El Mundo.

Det är dagar som dessa, då man går genom livet utan Eurosport i teveapparaten, som man saknar den gamla goda tiden. Då man kunde smyga upp ensam i januarinatten och zappa in sig på Rod Laver Arena, med Maria, Rolf och Birger som enda sällskap.
Nu får man smyga åt sig en match här och där hos barmhärtiga samariter med bättre tevekanalregister.
Men nostalgisk blir man och längtar tillbaka gör man.

Coolaste AO-bloggen hittas här!


Ooops...!


Bild från http://istheshit.net

That's my cup of coffeeFavoriter från IKEA.


Just nu på SG"Nästan för lätt", sade violinisten.

Den hjälplöse kockenEtt par timmar innan lunch blev Andreas sugen på omelett.
Eftersom det är viktigt med proteiner när man spelar Guitar Hero. 
Han skulle göra en själv, sade han. Jag har lärt honom flera gånger hur man sätter på plattan och knäcker äggen, så det borde väl funka, tänkte jag. Men sedan blev det ett väldigt springande för mig. "Saaaara, hälp! Kom fort!!", "Skynda, annars får du aldrig mer spela Guitar Hero!". Det blev ett väldans gnäll från kocken med tummen mitt i handen ute i köket och jag fick springa stafett mellan spisen och datorn. Tillslut blev han klar i alla fall, fast omeletten blev en äggröra. Hursomhelst så smakade det nog bra, för det hela utmynnade i en fyfan vad jag är bra-dans.

SömnigtSitter i tennishallen och läser systemteori. Hela kroppen skriker efter mer sömn (trots att frukosten idag intogs vid lunchtid). Kaffet i temosen gör inte ett smack, ögonlocken rasar ner stup i ett och kinden vill ha kudde!
Vad gör man...?

Morgon på SG

Före Guitar Hero:

Efter Guitar Hero:

Spanska fördomarShiit! Där sjönk David Ferrer ganska djupt i anseende.
Det här klippet är mestadels på spanska, men det som händer är att Ferrer blir tilldelad en varning efter att ha kastat ur sig en lång harang av svordomar. Han bemöter varningen med att ifrågasätta den och slutligen avfärda den kvinnliga huvuddomarens beslut med ett "Det är normalt, du är tjej. Tjejer kan inte göra någonting." Flera gånger upprepar han det.
Qué burro más tonto....

Two of a kindKommentarer överflödiga.

ice ice babyDet här känns lite lustigt; att plocka in en pensionär i Davis Cup-laget... (Gamlingen själv är tydligen ganska skeptisk han också)
Då har man det skralt på spelarfronten.
Fast samtidigt vore det förstås coolt som is att se Stefan Edberg kliva ut i detta sammanhang igen.

Lars and the real girl

 

Kille förälskar sig i plastdocka varpå omgivningen spelar med i hela charaden och bland annat väljer in plastdonnan i skolstyrelsen. Kan nog bli precis hur kul (alternativt dåligt) som helst!
Tror dock det kan bli svårt att hinna med den här filmen ikväll, nu när Wii och Guitar Hero flyttat in, men jag är riktigt sugen på att se den. Den får väl vila i datorn tills det finns tid.


En ska bortFick en riktig överraskning när jag öppnade äggkartongen!


DunderostTitta vilken fin ost som fick följa med oss hem från affären!
Varje jul när jag var liten dök en sådan här rund ost klädd i rött glansigt papper upp i vårt kylskåp. Jag älskade den där osten; jag ville ha den, leka med den! Den fick mig att tänka på ett nummer av serietidningen Bamse, där Farmor på Höga berget hade en rund, röd ost. Därav blev den där julosten lite magisk i mina ögon, och nu - x antal år senare - har jag köpt min första egna.

                                                                                                                                                    

FönsterpyntFortsätter på skogstemat och drar det lite längre.
Idag har jag skaffat ett par kottar till fönstret.

OvärtSå är jag tre hundralappar och några guldtior fattigare. För att jag måste beställa hem den här färgglada saken. Organisationsteori. På engelska. Pengar man gärna släpper taget om för det ändamålet...
Jag skulle vilja ge någon en spark i baken för att all kurslitteratur ska vara så dyr. Det tunnaste lilla pappershäftet får man räkna med att punga ut med ett par hundringar för. Varför trycker man inte ekonomiutgåvor av kurslitteratur? Märkligt, då studenter är kända för sina magra plånböcker. Samtidigt är de väl en tacksam grupp att pressa på pengar för bokförlagen, då man många gånger helt enkelt är tvungen att klicka hem boken för att kunna klara av sina studier.
Surt är det i alla fall!!

Sagoskog?

 Har pillat lite med badrumsdörren, blev en riktig skog därinne!

Idag ringer farmor och farfars "Vill du höra en saga - lång som en slaga och bred som en dörr - har du hört den förr?" om och om igen i öronen.

Dock är det inte sagodags för min del; jag tänkte istället försöka plöja igenom något aningen mer pluggorienterat. Men i sådana lägen brukar ju allt annat få ovanligt stark dragningskraft, så det kanske slutar med en städad lägenhet istället, vem vet? 


Dagen efter


Andreas och jag vill be om ursäkt till alla vi träffat idag. Vi vet att vi svept in er i vitlöksångor. Det påpekade mamma för mig. När vi var utomhus.

Fest á la "W"Till kvällens tevetittande blir det inget "syntet" utan "annat gott" från Ridderheims självplock på Maxi. 
Massvis med marinerade vitlöksklyftor har vi bunkrat upp med, så imorgon får vi nog mest umgås med varandra...

Dammråttan med det soliga smajletBörjar det bli lite dammigt härhemma, månntro...?!

Jag bara undrar...

- vart är teskedarna i IKEA-restaurangen? Hur många uppskattar egentligen att äta sin päroncheescake med SLEV?!


Omkullkastade planer

    

Vi försökte dra in lite vår i lägenheten igår, men något gick galet för i morse vaknade vi upp med snö utanför fönstren...

Hysch hyschLill-gangstern fick hemleverans.

Vilken tavla!Idag var jag med mamma till sjukhuset en sväng. Där hänger det en tavla som undertecknad gjort. Hade glömt bort det, så det var en rolig överraskning!

Sitter just nu och skriver på min uppsats om grupprocesser. Det är något jag gillar. Inte just grupprocesser, utan att skriva. I våras på genusvetenskapen skrev vi ungefär en "tuta" i veckan och då hade vi en väldigt trevlig veckoritual framför datorn, min kaffekopp och jag. Saknar!


Tips i kylan

Det är kallt ute idag.
Då är det lager på lager som gäller.
Det har de här bilisterna fattat.


FrukostMin kalla risgrynsgröt med jordgubbssylt som får så många att rynka på näsan.

Älvorna dansar när gryningen kommer......smyger sig undan där solen drar fram

Varde ljus!Efter drygt en vecka i mörker har så kristallkronan åkt upp igen. Det var jag som slutligen (eftersom Andreas ansåg det för avancerat och riskabelt) fick balansera på farmor och farfars gamla finstol och pilla öglan över kroken och kontakten i hålen så att både elektricitet och fäste fungerade. 

Tänk vad bra det är med elektricitet! 

AkademikerparetHär sitter vi klockan mitt-i-natten och diskuterar Herzbergs tvåfaktorsteori...

PresentVänsterhänt...?


Mormor gör det själv

   

Var på besök hos min piffiga mormor idag.
Där blev det tunnbröd med messmör hon gjort själv genom att låta en burk kondenserad mjölk koka i en gryta med vatten i tre timmar. Blir att prova hemma!

let's dine by candlelight tonight

        

Vad?!

         

Så Käck heter inte Käck längre, utan Kick?!
Hur gick detta till?

SubstitutAndreas nyårslöfte gick ut på att "se hur länge han kan klara sig utan cola" (och annan dricka).
Han kompenserar istället med kaffe, som han nyligen lärt sig att uppskatta. Saken är dock den att han tar så mycket socker i sitt kaffe att det bara saknas en tur i soda streamern för att innehållet i koppen (om intaget vid en lägre temperatur) ska ha förvandlats till just cola.
Så tar man sig an ett nyårslöfte!

Ännu en bok...När jag ändå är inne på ämnet kan jag lika gärna spotta ur mig ett boktips till ur samma genre.
Den snodde jag från Jenny och sträckläste i en solstol på Kreta i våras. Och nej, det är ingen manual av något slag. Bara en mycket fascinerande och olycklig biografi om en människa med mycket otur och många dåliga val i ryggen.För övrigt skriven av Neil Strauss som också skrivit äckliga "Spelet" och tänker som en grottmänniska med har en beundransvärd språkkänsla.

ChampagneflickanSå har jag plöjt ännu en bok ur min nöjeshög.
 Champagneflickan - en svensk strippa berättar var även den en så kallad pageturner. Fick den av Andreas i julklapp efter att jag under ett antal veckors tid stått och klämt på den i var och varannan affär utan att slå till.
En rapport inifrån den danska sexindustrin kändes lockande, och glädjande nog höll den en finfin språklig nivå (vilket jag av någon anledning inte tagit för givet från början). Seglade genom sidorna från pärm till pärm, och blev både underhållen och upprörd. En bok som får en att reagera är en läsvärd bok.Trevlig som otrevlig.
Boken har fått en hel del kritik för att den glorifierar en sysselsättning som har många mörka sidor och den har kallats för en ny "lycklig hora"-berättelse. 
Författaren försöker visa på både för- och nackdelarna i branschen, men ofta slås man av hur hon talar emot sig själv - hur hon förnekar att vissa negativa inslag skulle förekomma i hennes liv, och i nästa stycke händer faktiskt just det. Exempelvis avfärdar hon den statistik som visar på att många inom hennes bransch har ett förflutet med sexuella övergrepp och att detta skulle kunna ha något samband med deras livsval. På samma sida får man veta att hon själv faktiskt är en strippa med just denna bakgrund.
Summa sumarum så tror jag att det är svårt att få en positiv bild av tillvaron som strippa om man läser den här boken. Alla fördelar hon nämner stjälper hon på egen hand. Det roliga i att tillbringa halva dygnet berusad på dyr champagne resulterar i att den andra halvan går i bakfyllans tecken och alkoholismen finns där som en ständig riskfaktor. Jag tror därför inte man behöver bekymra sig om att det här skulle vara en "lycklig hora"-bok. Med lite sunt förnuft och kritiskt tänkande när man läser den så tror jag nog man ser igenom de inslag av romantisering som finns.
En bra bok är det i alla fall. Rekommenderas helt klart!

Allt om mig

Hanna ville att jag skulle göra det här. Så jag gjorde det.

1. Tre namn jag lyssnar till: Sara, Goding och Du.
2. Någonting jag tycker om med mig själv: Att jag är så bra rent allmänt :)
3. Någonting jag inte tycker om med mig själv: Humörsvängningarna kanske? Ibland skulle jag behöva någon slags förlängningssladd till min stubin
4. Detta är jag rädd för: Snöplogar som fräser runt med sina stora skopor precis där jag måste passera.
5. Tre saker jag vill ha varje dag: Sovmorgon, fint väder och några pussar.
6. Tre saker jag absolut inte kan göra: Pilla med små sladdar och laga finurliga saker. Fast jag kan nog om jag vill.
7. Detta tycker jag om att göra: Läsa, lyfta bebisar och stilla shoppingsuget mellan varven.
8. Detta vill jag göra just nu: Knäppa i fingrarna och ha fungerande belysning i lägenheten igen. Det är en lyx man alltför ofta underskattar, har jag insett ikväll.
9. Bästa känslan: När man vaknar och vet att man har semester, att solen skiner och man kan gå direkt ur sängen till en filt på gräsmattan.
10. Värsta känslan: Ångest.
11. En egenskap jag gärna vill att min partner ska ha: Lugn och tålamod.
12. Är jag kär just nu: Det är klart.
13. Jag vill gifta mig: Absolut, fast inte kyrkligt.
14. Följande saker jag vill göra innan jag dör: Leva!
15. Min käraste ägodel: Foton på personer som jag numera endast kan träffa i just mina fotoalbum.
16. Något jag vill ha i present: Någon riktigt fin grej:)
17. Detta har jag på mig just nu: Klänning och kjol på samma gång, faktiskt.
18. Favoritkläder: Mysbyxor, vad annars?! Annars får jag svara klänning eller kjol.
19. Favoritdjur: Hund, kanske. Eller möjligtvis en riktigt stor häst.
20. Följande musikstilar tilltalar mig mest: Hmm. Pop? Rock?
21. Favoritlåt just nu: Den frågan känns så viktig att jag måste fundera på den ett tag.
22. Roligaste/tråkigaste ämnet i skolan: Spanska!!/Kemi.
23. Stjärntecken: Skytt.
24. En bok jag älskar: Jag har läst många böcker i mina dagar och har därmed stött påen hel del pärlor, men inget har gjort lika stort intryck på mig som Narnia-böckerna eller Den oändliga historien. Jag var helt enkelt i precis rätt sagoålder när jag läste dem, så den upplevelsen vet jag inte om någon annan bok kommer att slå.
25. En film jag älskar: Take the lead! Déjate llevar!!
26. Tv-program jag gillar: Gilmore girls har alltid en särskild plats. Desperate housewifes, Sex and the city, Trinny & Susannah och annat lättsmält när man vill koppla bort det stora allvaret. 
27. Favoritdoft: Den där doften av tjära(?) som man kan känna om man går på en grusväg på våren. Just för att jag förknippar den med vår.
28. Detta äter jag gärna: När det gått ett tag sedan man åt det senast så finns det inte mycket som slår ett bord dukat med en massa nachostillbehör! Annat gott är farmors fisk som jag försökt återskapa många gånger och kanske snuddat vid men inte riktigt uppnått.
29. Dricker helst: Vatten när jag är riktigt törstig. Kaffe när jag ska skriva eller varit ute i kyliga luften. Cola om jag ser på film.
30. Favoritgodis: Där är jag periodare. För ett tag sedan var det "coop-popcorn" (doppade i choklad), men nu vet jag inte riktigt vad jag är inne på. Vi har väl snarare haften glassperiod på sistone.
31. Hit vill jag gärna åka på semester: Jag vill bila genom USA, åka till Kuba, Sydamerika, Sydafrika, Oceaninen. Gå på Roland Garros!
32. Färg på mina ögon: Blåa med cykelekrar.
33. Min längd: 1.68 - någon som kan dra någon slutsats av det?
34. Jag tror på: Narnia!
35. Jag spelar: Tennis. Sims när jag har tråkigt. Och clown när andan faller på.
36. Person jag beundrar: Min farfar beundrade jag väldigt mycket. Pilar har gjort ett enormt intryck på mig. Men starkast av dem alla är min mamma.
37. Så här bor jag: På något trånga men mysiga 39 kvadrat med sambo.
38. Antal döda krukväxter i hemmet: Tre små vissna hyacinter i en kruka som jag inte orkat tömma.
39. Det här gillar jag mest med det motsatta könets utseende: Allt på Andreas!
40. Det här gillar jag inte med det motsatta könets utseende: Blaffiga tatueringar och dito muskler känns inte så hett. 
41. Favoritfärg: Kom på en ny idag när jag var ute på promenad; färgen som uppstår där eftermiddagssol träffar ett rostigt räcke, det blir väldigt fint!
42. Favoritcitat: Querer es poder. Sedan gillar jag ju Mamá, e'tá roto! av outgrundliga skäl.
43. En hemlighet jag vet: Om jag skrev det här skulle väl knapast någon anförtro sig åt mig igen?!
44. Bästa present jag fått: Jag har fått mycket fint.
45. Senast köpta skiva: Köper folk fortfarande skivor?! Det var väl tomma sådana i så fall, redo för bränning...
46. Det jag är mest nöjd över mitt utseende är: Mina trekantiga näsborrar?
47. Det jag är minst nöjd över mitt utseende är: . Mina trekantiga näsborrar?
48. Udda förmåga/egenskap: Jag har trekantiga näsborrar.
49. Om jag vore ett djur skulle jag vara: En kameleont?
50. Vad lyssnar du på just nu?: Tevesorl.
51. Vad har du gjort/ska du göra idag?: Har pluggat, promenerat, frusit, druckit kaffe och hoppas att kvällen för med sig något gott att äta och något bra att se på teve.
52. Vart är dina föräldrar födda?: På BB.
53. Vad är det senaste du installerade på dator?: Jag brukar överlåta det på andra.
54. Vilken är din favoritrestaurang?: Antonio Banderas krog i Málaga. Där åt vi riktig tapas. Papas bravas, mmmmm......
55. När badade du i pool senast?:  Maj -08, på Kreta.
56. Har du varit med i någon skolpjäs?: Yes, jag hade en stor roll som sur tomtenisse en gång på mellanstadiet. Det var mina "15 minutes"...
57. Hur många barn vill du ha?: Det blir väl vad det blir, men minst tre känns det som. Man vill ha lite besök när man sitter på ålderdomshemmet!
58. Vilken musikstil tycker du mest illa om?: Det är väl mer vissa sorters musikvideos jag tycker illa om...
59. Har du bestämt dig för vad du ska rösta på i valet?:  Jag är orubblig.
60. Vad har du för tv-kanaler?: Så jag klarar mig, men skulle gärna vilja ha några fler filmkanaler samt Eurosport (det är väl de som sänder AussieOpen?)
61. Har du åkt moped någon gång?: Flakmoppe, yes. I Djungeln. 
62. Har du busringt någon gång?: Jag antar det.
63. Har du fått felparkeringsböter?: Nej, men jag parkerar inte så ofta nuförtiden.
64. Har du hoppat/kan du tänka dig att hoppa bungy-jump?: Tror inte det kommer bli aktuellt.
65. Vilken är den plats längst bort som du har besökt? Nästan så jag måste kontrollera i en kartbok, men det borde väl vara Tunisien?
67. Vilken är din favorit bland tecknade serier?: Simpsons och Familyguy.
68. Kan du alla orden i nationalsången?: Om jag lyssnar på någon annan som sjunger känns det så, men skulle jag skriva ner den på egen hand så är det frågan...
69. Badkar eller duschkabin?: Eftersom jag är miss Kvällsbad så borde jag väl svara badkar, men det vore ju inte fel med en ordentlig duschkabin...
70. Vilken är den bästa film som du har sett den senaste månaden?: Hook. Tårarna rann minst fyra gånger. Och Andreas bara skrattade...
71. Favoritpizza: Den åt jag i somras på Stanton's i Falkenberg, med soltorkade tomater, parmaskinka, pesto, ruccola och annan lyx.
72. Chips eller popcorn: När chipssuget väl sätter in så är det ofta starkare än vad popcornsuget är när man vill ha sådana. Fast popcorn kanske vinner i längden. Man kanske kan svara "popcorn till vardags, chips till fest"?! Det är ju en hel vetenskap det här... 
73. Vilken färg på läppstift använder du?: Jag är ingen läppstiftstjej. Försvarets hudsalva vinner den kampen.
74. Har du rökt jordnötsskal någon gång? Nej, jag är väl ingen ekorre...?
75. Har du någonsin varit med i en skönhetstävling?: Ursäkta?!
76. Apelsin- eller äppeljuice?: Apelsin, alltid.
77. När hade du senast sex?: Nu uppfattade jag inte riktigt frågan?!
78. Favoritchoklad: Om jag är söt-/godissugen: mintkrokant eller annan marabousort modell ljus. Är jag specifikt chokladsugen får det bli minst 70% kakao, gärna med citron- och ingefärasmak.
79. När röstade du senast?: För några veckor sedan när vi skulle välja namn till ett fiktivt konsultföretag i skolan.
80. När åt du en hemodlad tomat sist?: Det var väl senast vädret tillät deras existens i rabatten.
81. Har du vunnit en prispokal någon gång?: Ja, men de förlorade lite av charmen när "karriären" tog slut, så numer bor de i en kartong på vinden.
82. Är du bra på matlagning?: När andan faller på kan jag nog prestera så det duger. 
83. Klarar du att tanka själv?: Det visar sig väl någon gång.
84. Har du beställt något från de där shoppingprogrammen som går på reklamtevekanalen?: Nej. Däremot har en hal telefonförsäljare en gång lyckats pracka på mig en strumpprenumeration!
85. Pepsi eller coca cola?: En gång i tiden var svaret Pepsi, men det räcker att titta på vår tomflaskesamling så ser man att det svängt.
86. Har du varit tvungen att använda uniform i något jobb?: Min tennisoutfit räknas väl?!
87. Vad är det du senaste handlade?: En svart kjol som jag redan har i blått jeanstyg. Lite mitt signum, att när jag väl hittar ett plagg bunkra upp med flera ex i olika färger.
88. Har du kräkts offentligt?: Inte i större utsträckning än att mamma assisterade mig när jag var liten och magsjuk.
89. Vill du helst bli mångmiljardär eller hitta den sanna kärleken?: Miljarder behöver jag inte, men det andra är nödvändigt.
90. Tror du på kärlek vid första ögonkastet?: Det krävs nog ett ANTAL ögonkast innan man kan kalla det kärlek.
91. Har du ringt något betalnummer?: Ja, i Idol- eller Melodifestivalensammanhang.
92. Kan man vara vän med sitt ex?: Absolut, rent teoretiskt, även om det vara krångligt i praktiken.
93. Vem var det du besökte på sjukhus senast?:  Mamma.
94. Hade du mycket hår som liten bebis?: Jag tror jag hade fullt tillräckligt.
95. Vad har du för meddelande på din telefon/mobilsvar?: Den förprogrammerade "äldre dam"-rösten.
96. Vad har du i din väska?: Troligtvis väldigt mycket. eftersom den jag använder är modell resväska och alltid proppfull.
97. Någon favoritsak du gör innan du går och lägger dig?: Jag låter kroppen sjuda i skållhett vatten i mitt lilla badkar medan jag fuktskadar en bok.
98. Vad har du att vara tacksam för?: Att så många människor kämpat för så mycket som jag idag kan ta för givet.
99. Vart hittade du den här listan?:Hannas blogg.
100. Tre personer jag vill ska fylla i denna lista: Erika, Andreas och... Sigge?! Och alla andra som har lust och mycket fritid.

Tjatigt

Slötittar på  Victoria's secret fashion show på teve. 
Knepprogram; det är en modeshow och storslaget som bara den, men jag tycker det luktar "strippshow deluxe". I "finrummet" visserligen, but still...

Istider    

Isig promenad med syster vid sidan och minusgrader som nafsade i kinderna.
Tinar inomhus nu med en kopp värme, eftersom - citat - "Livet har sina kaffestunder" (Erika).

Och fotade gjorde mästaren själv.

Look-a-like, looks like who?Den här bilden var jag såklart tvungen att låna av Sigge(?) när jag hittade den. Vem påminner den om, tro...?

Sockerpudrade cravingsJag skulle verkligen behöva en semla just nu.

BitterfittanEn jävligt intelligent bok som borde införas som obligatorisk läsning i skolplanen.
Sveland skriver så otroligt träffande om den mer eller mindre dolda ojämställdheten i vardagen att jag bara kan läsa, läsa och läsa medan jag nickar instämmande.

RSS 2.0