En gul smoothie och en rosa bok.


Det är mitt sällskap en stund till, medan jag snörvlar och kontrollerar min andhämtning (för att inte låta ett alltför girigt syreintag ge upphov till några ofrivilliga snorbubblor...)

Om ungefär en timme, mitt i Linda Rosings val mellan lill-kille1 och lill-kille2 kommer den här pajasen hem.
Det är alltid lika trevligt.


Barnporr



Det brukar stå en bil parkerad utanför ett av husen på vår gata.
Den har en bilbarnstol monterad i passagerarsätet.
Från backspegeln dinglar en liten färgbild. En naken kvinna i porrig pose.
I tänkbar ögonhöjd på det förmodade barnet.

Hur passar dessa två inredningsattiraljer ihop?
Jag äcklas av kombinationen och spyr lite i buskarna varje gång jag går förbi.


Locket på


Har haft lock för öronen hela kvällen. Frustrerande. Ska blötlägga mig och min tidning en liten stund nu och sedan blir det grillad kyckling, potatissallad och majs. Får hålla utkik efter krossat glas i kycklingen bara...

Nybakad matta i hallen

Den här eftermiddagen har jag knallat runt med en trasmatta under armen. Den har min snälla mormor trollat ihop i sin vävstol. Nu ligger den i vår hall.

Vi har en ganska ful halltapet. Den ser ut så här:



Med mormors matta på golvet blir den totala färgupplevelsen minst sju gånger bättre än innan! Färgerna tar fram det bästa ur varandra. Dessutom är den tjock och mjuk och skön att gå på. Mattan, alltså.


Där på mattan ligger min kvällslektyr.

Bomber och granater



Hemkommen från tennishallen känner jag mig inte det minsta friskare. Tvärtom. Följde ett gott råd och köpte med mig ett granatäpple på vägen hem. Det ska vara en riktig hälsobomb, full med c-vitamin, folsyra och antioxidanter. Jag tar en paus i multivitamin-missbruket och testar! Men snacka om svårätet - nu har jag nog att göra hela kvällen.



Men se där, bara man klurar lite så löser man det mesta! Om man knådar och masserar granatäpplets skal ordentligt så är det piece of cake att vända skalet ut och in och skrapa kärnorna rakt ner i en skål. Fiffigt! 

En fisketur i bilder


Makrill, äggröra och tomat- och bönsallad - det är minsann finare mat än den BigMac Andreas först hade siktet inställt på.


Lunchsällskapet: En mamma, en pojke och resterna av en skalad fisk.

Blötsnö


Den här kjolen skulle väl sitta fint till blötvädret ute? Ironin talar, för kjolen skulle definitivt passa bättre med vårsol och gröngräs än snö som slaskar sig under fötterna och isvind som letar sig in under kragen...

Kan fortfarande inte titulera mig frisk. I morse tog jag mig helt enkelt inte upp ur sängen, så uppstigningen fick vänta tills de flesta andra antagligen hunnit kicka igång måndagen rejält. Kaffe, te och multivitamin fick halsen till frukost. Nu är eftermiddagen i princip redan här, så snart blir det mat hos mamma och därefter tennishallen under några timmar. Sedan är dagen slut.

Söndagsbak och mångfald på diskbänken

Nu har det för andra gången inom loppet av några veckor varit chokladbollsbak i vårt kök. Med pärlsocker den här gången, för råsocker-toppingen senast var ingen höjdare. Andreas fick visserligen ner bollarna i ämnesomsättningen ändå genom att skrapa dem rena (över hela soffbordet), men nu ska vi spara in på städningen genom att välja rätt sockersort från början!




Pärlsocker - ett lite säkrare val?


Andreas säger inte "chokladbollar" utan använder sig av aliaset och tycker att de bidrar till mångfalden här hemma.

Får man önska sig en söndagspresent?


Dataslit



Söndagsplugg i tennishallen har blivit något av en vana på sistone. Idag är dock kaffet utbytt mot en jordgubb- och banansmoothie på jumboflaska. På grund av förkylningen som fortfarande klänger sig fast så känner jag inte särskilt mycket smak, men jag tror att den är väldigt god.

Flytande frukt

 


Jag har fastnat för det där med färskpressade juicer utan tillsatser, smoothies och vitaminvatten. Lever det inte upp till etiketternas lovord om mineraler, vitaminer och förhöjd hälsa så vill jag inget veta!

Feberbrus



Behöver jag ens säga att det inte känns särskilt bra när febern börjar smyga sig på, kvällen innan ett sjutimmars tennisläger?
Jag sjukfrossar under täcket framför Let´s Dance och överdoserar multivitamin och självömkande för att skynda på tillfrisknandet. Som om nu det skulle hjälpa.
Hur ska detta gå?

No funciona.



Jag har aldrig varit någon stor nässpray-användare, till skillnad från vissa andra. Den här bekantingen, som Andreas introducerat mig för, har dock vid ett flertal tillfällen förundrat mig.
Ofta har jag undrat; vart tar snoret vägen?!
Idag tänker jag: Varför fungerar det inte?? 

För att jag är sjuk!


Flasktema


Idag har Andreas varit duktig. Han började morgonen med att hantera sju ägg på spisen samtidigt (några var inblandade i en omelett, medan andra badade bubbelbad). Nu har han betat sig igenom vår stora tomflaskesamling. Det som syns på bilden är endast en bråkdel. Tro mig.
Vi lycka aldrig få någon riktig kontinuitet i det där återvinnandet; vi hamstrar och hamstrar tills det inte längre går att öppna skåpen utan att starta en lavin av tomflaskor, och sen får vi oss en förmögenhet på pantkvittot. Det kan ju å andra sidan komma väl till hands ett par gånger om året.

Dunderkur


Satte in det tunga artilleriet mot förkylningen igår. En hel skål med vitlöksklyftor. En riktig utmaning för käkarna, som gått ner sig i förkylningen de också och knappt orkade tugga. Det sägs ju att vitlök ska vara bra inte enbart mot vampyrer, men frågan är om det är i förebyggande syfte de ska hjälpa mot förkylningar? Hur som helst så är jag fortfarande sjuk och kan snyta mig non-stop dagarna i ända utan sinande reserver!

(Fortsätter det så här får jag nog testa Sigges medicin.)

Springtime


Ja, varför inte knepa och knåpa lite? Jag är sjuk och uttråkad och det är synd om mig. På något sätt måste ju tiden fördrivas och minuterna bekämpas.

Tårflöde



Jag vet inte om jag kan kallas människa längre. Befinner mig i något slags flytande tillstånd. "Flytande" i betydelsen snor och förkylningstårar. Det bara forsar.
Särskilt mycket sömn blev det inte under natten, då jag stup i ett var tvungen att famla mig fram till badrummet för att tömma kranen. Känner mig med andra ord inte på topp idag. Måste ändå försöka få lite plugg undanstökat. Sedan ska jag placera mig i badkaret och skvalpa runt i vattnet. Vätska känns ju som mitt element just nu.  

Dagens "vill-ha"



En juicepress. Vilken magi att kunna proppa en apparat till bristningsgränsen full med frukt och tappa upp glas efter glas med färskpressad juice. Vilken skillnad mot när jag var liten och stod hos farmor och pressade apelsiner för hand... Och vilken nyttomaximering på flera sätt! C-vitaminer rätt ner i glaset istället för koncentrat och färgämnen. 
Kanske blir detta en investering så  småningom?

Pressen på bilden kommer från Philips.

Kvällsmedicinering


Nu ska jag ta mina nysningar och min snorkran med mig in i badrummet och försöka ånga iväg alla mina bekymmer. Ett häfte som ska läsas i studiesyfte får naturligtvis också följa med. Förhoppningsvis tappar jag det i vattnet, så är det problemet ur världen.
Lite senare blir det täcke, teve och kladdkaka. Det kan en sjukling behöva!

Godare blir det inte!


Låter inte detta som alldeles lysande, underbara, fantastiska nyheter?!


               
               Bild: wikipedia


Våfflor


Mormors recept, med Andreas vid vispen.

Fröken Rosings barnlycka


Barnkär.


Oj, så nära att jag glömde bort "Den rätte för Rosing". Det vill man ju inte göra. Inte när det är så spännande att se hur det går för henne och hennes "karlar". Kanske någon av dem rent av hamnat i målbrottet sedan förra avsnittet...?

Andy McBurger - american style



Lukt-test



Det retar mig verkligen när en förkylning envisas med att mura igen näsan på en och luktsinnet stängs av. För att försöka väcka det till liv igen slängde jag in en kladdkaka i ugnen, och jag tror att det luktar rent gudomligt här just nu. Helt säker är jag dock inte.

Tevegodis


Det här hade nog hjälpt fint mot mitt svidande huvud, tillsammans med ett täcke och en stor kaffe.

Med grädde på toppen


Sjuk - hur blev jag det? När jag fyrade av fyra hjärtliga nysningar i tät fäljd efter att ha kommit hem från en snöig promenad igår kväll så kände jag i alla fall att det var på gång. Så nu sitter jag här, lagom vimmelkantig efter en tupplur, med en hals som svider och ett lagom överviktigt huvud. Tyvärr duger inte detta som ursäkt för att dra täcket över huvudet och kampera i soffan resten av dagen. Ska strax fälla upp min tunga, engelskspråkiga kurslitteratur och knapra på lite Alvedon och morötter.  
Dessutom är jag löjligt sugen på den allra värsta formen av kaffe. En stor pappmugg vill jag ha, med piplock och riktigt sötsliskigt innehåll och grädde på toppen. Men som sagt, det blir morötter istället.

Snart...


Prickiga tapeter och glassiga örhängen


Att väskan från Proenza Schouler kostar 15 500 kronor är en sådan där sak som gör ögonen lite extra blanka...

Om det vore lite varmare...


Vad är 18 centimeter långt, 5 centimeter brett och gör kvinnor som galna?


En timme i mormors soffa



Där borde man sitta lite oftare. Försöka fylla de sista rutorna i helgkrysset, skumma igenom Icakuriren och bläddra bland gamla foton och barnböcker man kunde utantill som liten.

Red room



Första maj-helgen blir det återigen tjocka morgontidningar, röda tavlor, imponerande müsliblandningar och en massa spring på 7-eleven.
Det toppas såklart med svävande körsbärsträd och ganska mycket affärer.

Vår möter vinter


Chokladbollar

Sådär. Dagens insats i köket är rodd i hamn. Vi får se vem som får ta hand om de kletiga skålarna på diskbänken. (Man kan ju alltid försöka förhandla...)


Råsocker som topping, kan det vara gott?

Box-in-bag



Sådant här gillar jag att bära runt på i min stora väska. Askar och sådana småsaker, som man kan lägga ännu mindre saker i. 
Har de rätt form och färg så blir det lätt att ha överseende med axlar som ömmar av för tung belastning. 
Extra kul är det när man öppnar en väska man inte använt på länge och hittar en hel gömma saker man inte visste att man hade. Värre blir det när man inte kan hitta en sak som man faktiskt vet att man har. Det är läget för mig just nu.

Det finns en tid för allt. Nu är det dags för kaffe.


Visst är det vår i luften?!

Vilken skön eftermiddag, att bara komma hem och sätta sig med scones och en kopp kaffe efter dagens tur till universitetet. Tyvärr har solen vandrat iväg från vår balkong, det ser väldigt skönt ut hos grannarna... 
En chokladbollssmet har jag så klart hunnit röra ihop sedan jag kom hem. Har man köpt nya bakbunkar så har man! Röran vilar i kylen nu, men om en liten stund är det dags att leka rulla, rulla liten bulla.  


Prinsessbakelser och blåa bunkar


En ledig dag blir lätt en IKEA-dag. Det är bekvämt så. Åtminstone för Andreas som går från fåtölj till soffa till säng till fåtölj och sitter sig igenom hela varuhuset.


Trevlig syn i IKEA-restaurangen: alldeles perfekta små prinsessbakelser. Kanske ligger det några i vår frys just nu?


Två av fynden ses ovan: blåa bunkar som man kan baka scones i.

Och bakar man scones kan man äta så här god kvällsmat:


Kanske får Andreas också smaka...

Hälsa på flaska



Något gott på eftermiddagen behöver man alltid för att orka vara vaken tills man somnar. Idag kom det goda på flaska.

Den här vitamindrycken har jag sett i hyllor lite överallt på sistone, men först idag köpte jag, överförtjust, min första flaska.
"Att skönhet kommer inifrån har du hört. De dagar då utsidan känns glåmig och grå kan du ge insidan lite extra hjälp", står det på etiketten. Det lät ju som gjort för mig. Grå och glåmig känner jag mig ju ibland - vanligtvis från oktober till april... Så nu ska jag dricka mina vitaminer och hoppas på att vakna upp pigg och strålande som fågel fenix imorgon. Men vad är oddsen...?


Hårfager

När man åker på tränarkurs är tanken att man ska komma hem med en hel massa nya influenser och idéer i bagaget. Under helgen lärde Andreas sig bland annat att det ska  finnas en viss frisyr med vilken tränaren kan skrämma sina adepter till ett bättre fotarbete.
Sökandet har börjat...



Det motsatta könet



Teve fanns inte på stenåldern, men stenåldersteve finns än idag
.

Tittar på "The Doctors" på TV4+. Temat är idag att förstå "det motsatta könet". Man jämför hjärnstorlekar och pratar om kvinnors och mäns hemmahörande på olika planeter. De dumma frågorna står som spön i backen. Det enda som är värre är de dumma, ovetenskapliga svaren från "expertpanelen" på scenen.

 Man undersöker myten om att kvinnor har en bättre multitasking-förmåga (förmåga att göra flera saker på samma gång) genom att släppa lös ett gift par i köket med en lång lista hushållssysslor som ska betas av; vika tvätt, baka kakor osv osv.
Kvinnan rusar vant runt mellan köksbänkarna och har inga större problem med att ro projektet i land. När det är makens tur blir han stående med den tomma kakplåten i näven och ett frågetecken målat i pannan. "Där ser ni!" ropar experterna förtjust och menar att kvinnors större multitasking-kapacitet är fastställd.
Kanske borde de ta hänsyn till att kvinnan genomfört de där sysslorna hela sitt vuxna liv och förmodligen repeterat in dem ganska väl genom åren.
Kanske borde de ta hänsyn till att mannen inte verkade alltför hemmastadd bland grytor och kastruller.
Kanske måste man väga in individernas olika erfarenhet av sysslorna som ska utföras innan man sammanställer resultatet och drar "vetenskapliga" slutsatser utifrån det.

Kanske, kanske var det här programmet ren skit.

Helgen i siffror

Antal...
 
...avverkade Brämhults: 2
 


...skrivna ord: 5 608 



...tidiga morgnar: 2 av 3



...plusgrader på min balkong idag:30



...sms till Andreas: många



...timmar spenderade i tennishallen: 0



Dessutom:

...av hemtentan utslagna hjärnceller (i procent): 100

Den blomstertid...




"Blommigt" har vi. Köket blomstrar. Nu vill jag ha blommor utanför fönstret också. Vitsippor i skogen och något färgglatt på balkongen. Såg nyvaken videung som vaknat till, det väcker hoppet. Nu väntar jag på allt det där andra. 

A juicy friend


Mitt stöd, min distraktion och min tröst i skrivandet.
Vitaminer med expressfart rakt upp till hjärnan är en nödvändighet när man har skrivit alldeles för många ord och måste bringa reda...

Tennissamlare





Det fullkomligen dräller av tennisbilder i vår lägenhet. Orsaken är att  Andreas följde upp fjolårets körtelfeber med en släng av Tradera-dito.
Tänk om jag haft de här bilderna för sådär femton år sedan... Då hade de kommit väl till pass; jag som var så bitter på killarna och deras hockeybilder.

Cupcake-tävling?


Ja, varför inte...?


Räkfestival



Räkor kan man äta när det är Melodifestival. Är man hungrig blir det dock en ordentlig utmaning att hålla bordsskicket och tugg-och-svälj-hastigheten under kontroll och på en socialt acceptabel nivå.

Det ska tilläggas att skalhögen växte betydligt.

Skönt för övrigt med lite girlpower i Melodifestivalens topp. Och ännu skönare att det var riktiga kvinnor som fick stå i rampljuset och inte några småflickor som så ofta annars.

Påskgodis



Det ryckte till i bagarnerven när jag såg de här små färgklickarna. Nu får påsken skynda sig på!

Storebror ser dig



Läste i tidningen att George Orwells "1984" är den bok som toppar listan över böcker som folk ljuger om att de har läst. För att det låter fint och prestigefullt. Själv har jag faktiskt läst den. På riktigt. 
Trots att den bygger på en intressant tanke hos Orwell och dessutom kan sägas ligga till grund för dokusåpan Big Brothers koncept (vilket ju är smårolig kuriosa) så var det inte mitt livs läsupplevelse. 
Kanske skulle ha gjort som alla andra och ljugit istället... 

Litteraturstudier





Även små framsteg är framsteg...

En studie i manlighet



Kickstart på lördagen med ananasyoughurt, Start och artificiellt framställd vitamininjektion.
Härnäst ska manlighetskoden knäckas; vad är en man och vad är manligt? Det är hemtentan som knackar uppfordrande med fingrarna i bordsskivan, så jag ska strax kliva in i min lilla disciplinbubbla.



Vad säger media om manligt/kvinnligt? De flesta skulle nog utan problem och större eftertanke kunna rabbla upp en hel harang egenskaper och intressen som kopplas ihop med det ena eller andra könet, men det kan ju ändå vara trevligt att begagna sig av ovanstående lite ovanliga studielitteratur! 

__________________________________



_________________________________________________________

Festliga bubblor



Jag har en liten hobby. "Smällplast" kallas den. Igår fick jag en väldans fin present av Andreas. Åtta bubblor. Åtta små njutningar. Fast särskilt små var de ju inte alls. De är så stora och hårda att man måste klämma med hela handen och grimasera med ansiktet och trycka in fingrarna genom plasten så de blir alldeles ömma. Men vilket kalasljud!
De sista fem ska jag spara till ikväll och smälla efter maten som fredagsnöje.

Uppdrag könsmärkning

Min hemtenta handlar om dikotomin inom genussystemet; hur könen hålls isär som varandras motpoler och kvinnor och män, flickor och pojkar på grund av sitt kön blir till olika sorters människor med olika vanor, egenskaper, intressen och jobb.
En oskyldig tur till Obs! räcker gott och väl för att samla bevis på att i princip hela vår tillvaro är könsmärkt. Bilderna nedan behöver knappast någon förklarande text för att var och en ska förstå vad som är avsett för den lille pojken respektive den lilla flickan.


Hemtenta


Nej, men titta! Här har min fina genuslitteratur fått hoppa ner ur bokhyllan igen för att hjälpa mig att snickra ihop och fila till ytterligare en uppsats inom detta ämne. Med härliga titlar som I en klass för sig, Det andra könet, Maskuliniteter, Det kallas kärlek och Att göra kön borde det väl inte kunna gå alltför fel?
Att jag hittills inte knattrat ner mer än sjuhundratjugofyra ord av sex till sjutusen erfordrade är inget som bekymrar mig nämnvärt.

                  

gone baby gone



För drygt en timme sedan packade Andreas bilen och rullade iväg mot en tränarkurs ungefär fyra timmar från vårt köksbord. Hela helgen blir han borta. Kanske kan jag höja studiedisciplinen lite dessa tre dagar, så något gott kommer ur tennisänkeskapet...?

En dröm går i kras

Hittade en blommig liten vårjacka på nätet i förmiddags och började i huvudet genast göra plats för den i garderoben.
En riktigt söt liten sak var det, en sådan som i ett slag förvandlar taklampan till en vårsol.
Lite senare pratar jag med Erika över datorn och hon skickar denna bild på sin nya jacka och skickar mig rakt tillbaka in i vinterdepressionen. 


Nu är frågan...




...vågar man sig på att göra smoothie med elvisp, eller slutar man då oundvikligen som en dum stackare med lång näsa och prickiga tapeter?

Broken flowers


Vero, vero good

Lunch på Vero är så fantastiskt bra! Man kan aldrig bli besviken. Bara sådär rent otroligt mätt att stolen hotar att ge vika.


Pesto chili med kyckling. Vad är knepet? (Chili?!)

 
Hemmapasta är gott det med (men det slår sällan det massiva berg av kolhydrater som serveras i härligt svettiga källarbastun Vero).

Blondinbellas lågvattenmärke



I en debattartikel som hade gjort sig bättre opublicerad delger "Blondinbella" läsarna sin syn på jämställdhetsproblemet. Som de flesta vet så gör inte kvinnor karriär i lika stor utsträckning som män. Kvinnornas eget fel, hävdar Bella och hänvisar till kvinnlig missunnsamhet. Feminismen - som hon de facto har en hel del att tacka för - sågar hon jäms med fotknölarna och utnämner till roten till allt ont.
18-åringen kröner sitt lilla mästerverk med orden: "Feminism är för mig något omodernt, ett begrepp som inte passar in i vårt samhälle i Sverige år 2009"

Kanske är det dags att hon torkar sig bakom öronen och tillbringar lite mer tid med skolböckerna än på premiärer?

Tennishuliganer

Det här är ju lite kul.
"Tennishuliganer".
Inte ofta man hör det uttrycket.


"IImar Reepalu lät tennishuliganerna vinna"

Guitar Hero - en sund livsstil

För att spinna vidare på Gitarrhjälten så lider han just nu stora kval då han inte lyckas slutföra en viss låt utan att bli utbuad. Det tär hårt på honom såväl psykiskt som fysiskt att fingrarna inte vill sätta de där sista ackorden. För en liten stund låg han utslagen i soffan med stressframkallat näsblod.



Så nära.

Toastmaster



Smörgåsgrillen jag gav Andreas i födelsedagspresent vinner lätt titeln "årets köp". Jag kommer aldrig mer behöva beblanda mig med köksredskap!

Asfaltsdrömmar



Häromdagen kunde man ta sig en promenad med naken asfalt under skosulorna. Det var skönt att inte vara ute på hal is för en gångs skull!
Efter en mjölkvit dag så är nu marken gömd i snö igen och den spruckna asfalten är återigen en sommardröm.

En lördag i bilder

 
        

      Tennisläger med tillhörande onyttigheter.

Vitamininjektion

 

När vädret utanför är grådassigt och trist får man leta vårkänslor inomhus. På H&M:s hemsida finns några riktiga färgklickar.
Vad sägs om att gå runt med en fruktsallad kring halsen? 

Blow me away





Andreas med vind i håret.

Skinn, flätor och fina dekorationer







Just nu är det H&M som gör mina drömväskor.

Ett äpple om dagen


Grädde och socker


En mjölkkanna och en sockerskål flyttade hem till oss idag.
Nygammalt från Vardagsantikt.


Gammalt matchar nytt, och mjölk- och sockerskålarna trivdes fint ihop med mina IKEA-koppar.

"Slutkalasat" för den här gången?


Ögonblicksbild


Igår tog Andreas ett break från sitt Coca Cola-förbud efter drygt två månaders avhållsamhet. Gav de förbjudna dropparna mersmak?

Silverskatter




Kärleksbrev

Hittade dessa små kärleksbrev som min lillasyster gav mig en gång i en mycket fjärran tid. Jag får inga sådana lappar av henne längre.


Jag älskar dig Sara.


Till Sara från Erika jag tyker du är jäte snell.

Vad gullig hon var på den tiden.

Hemmabageri

Nu har jag stått i köket och bakat i två dagar. Andreas kommer säkert att göra detsamma för mig i november...


Cupcakes


Hallongrottor


Chokladtårta




Noblessebakelser

Kalasmorgon






Så fort Andreas slog upp ögonen i morse fyllde han år för fulla muggar. Här inviger han några presenter medan han kämpar mot de nyanlända ålderskrämporna.

GRATTIS!!

Ordval

   

Ordet "puder" finns inte i min mobils ordlista. Istället kommer "queer" upp på displayen. Genusvetare någon...?


Dagens lukta-gott


Om man blundar och luktar på en bit Marabou Mintkrokant får man kontakt inte bara med sitt sjätte sinne, utan även det sjunde och åttonde.

Söndagsutflykt




När plånboken inte är fet får man göra som vi och semestra hemma i soffan. Den här söndagen gick turen till Kina.


A


RSS 2.0