Yta utan djup

Häromkvällen bläddrade jag förbi ViasatSport och blev sur. Riktigt sur.
Det var någon slags kampsport på gång, någon knepig variant som inte tycktes ha några regler eller restriktioner överhuvudtaget. En av killarna kom in flankerad av två blonderade kvinnor klädda i trosor, BH och generösa mängder silikon. De hade ingen egentlig roll i spektaklet, förutom att stå där och stryka sönderblekta hårslingor ur ansiktet och puta med strategiskt valda kroppsdelar. Vilket vidrigt koncept! Istället för att agera utsmyckning á la julpynt, kunde de väl ha fått klä på sig och vara med oss slåss istället?! Det känns ju föga motiverat att de ska vara med bara för att de är nakna. 
Värdigt. 


Förtryck förklätt i fina ord

Shit. Man släpper väl inte in vad som helst genom dörren!
För en liten stund sedan plingade det på dörren Jag har bott i ett hus till största delen fyllt av pensionärer ganska länge nu, och påverkad som jag är avdet slängde jag mig genast på titthålet. På trappavsatsen stod två män; en stor grånad bjässe och en lite mindre mörkhårig man. Med sig hade de också en liten flicka (kom ihåg: barn säljer!) och händerna var fyllda av någon form av broschyrer. Jag gillade inte riktigt uppsynen hos männen så jag öppnade inte dörren. Den lille mannen stoppade ner några broschyrer genom mitt brevinkast och en liten skrift med texten VAKNA! stirrade upp påmig från hallmattan. Klart att det var Jehovas... Kan säga att även grannarnas dörrar förblev stängda.

Satte mig och bläddrade igenom deras broschyrer och precis som jag förväntat mig hittade jag en hel del skruvat material. Till exempel den långa artikeln om huruvida dataspel är okej. Ett par citat ur kommer här:

"/.../ att spela spel som innehåller sex och våld. Sådana spel kakn förstöra din 'moraliska känsla' och göra så att både tankarna och handlingarna börjar styras av det Bibeln beskriver som köttsliga begär."

Och min personliga favorit:
"Kan mitt val av dataspel såra Jehova? Den typ av dataspel som du väljer kan påverka vad Gud tycker om dig."
Haha.

Och så det största skämtet av samtliga artiklar: "Vad innebär det egentligen att mannen är familjens huvud?" Rubriken följdes av en två sidor lång rappakalja om hur en man ska vara "ledaren" i familjen och pryddes av en bild på en lyckligt brudpar. Mannen ska använda sin makt på ett gentemot hustrun respektfullt sätt, menar de, eftersom den underställda kvinnan då blir nöjd och lycklig i sin situation. Ja, Jehovas vittnen är faktiskt så vidsynta att de säger att

"hon bidrar med värdefulla tankar och förslag när beslut ska fattas, och hon har en viss myndighet i familjen. /.../ Samtidigt har naturligtvis mannen som familjeöverhuvud ansvaret att fatta de avgörande besluten." 

Jaha, som kvinna (dvs fru eller mamma) ska man alltså ha rätt till "viss myndighet" i sin egen familj. Viss myndighet!!
Jaha. Ja, men då får vi väl vara nöjda då.
Den som inte tar bort luddet ska dö!

Hysteriskt rolig bok som jag fått av Andreas:Ett litet smakprov:

Det här är inga enkla grejer. Jag bodde i USA när jag var liten och givetvis skulle vi fira högtider på svenskt vis. När det var påsk så skickade mamma därför ut mig i kvarteret iklädd kvinnokläder med en stor kvast mellan benen. Jag hade en tom kaffekanna som jag skulle försöka få mina grannar att fylla med godis, men när jag stod framför den förste bistre amerikanen som tyckte att det var lagom kul att bli väckt av en skånskindisk femåring i kvinnokläder fick jag någon form av black out. Vad heter egentligen påskkäring på engelska? Det slutade med att jag i panik skrek; "Give me Candy! I am an Easter Bitch!"

(Batra, 2008) 

Mormor tror på tomten?


En måltid med anor

Nävgröt med fläsk hos mormor. Vi för det kulturella arvet vidare.           GlobetrottersTorsdagkväll med Erika. Vi spelar "När & fjärran" och drar slutsatsen att det inte är för små barn.

Nu tändas tusen juleljus


Att ta tillvara tiden


Eating a celebrity

 Igår satte jag skeden i min första Ben&Jerry's. Hela mitt liv har jag sett teve- och filmfigurer sleva i sig direkt ur burken, och glassorten har växt till mytiska proportioner i mina ögon. Kanske har jag någonstans kännt att denna tevekändis varit lite för "fin" för mig, såt rots att jag ofta hälsat på dem i frysdisken i mataffären så har aldrig någon liten burk fått följa med ner i kundkorgen. Inte förrän igår. Då högg Andreas och jag in på en CookieDough - och jag kan inte säga att jag blev besviken.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      

Snygga påslakanset med kvinnoförtryck

Igår trillade JYSK-katalogen ner på hallmattan, full med julklappstips.
På bilden nedan syns en sida ur katalogen.

Längst upp på sidan står det:

"Snygga påslakanset med kvinnoförtryck. Välj mellan FUNNY BUNNY och HEART i polyestersatin."

Nu stod det ju inte "kvinnoförtryck" egentligen, utan bara "tryck". Men det måste ju vara ett tryckfel?!

Svenskar har inget bussvett!

Har aldrig förstått och kommer heller aldrig förstå personer som i en överfull buss väljer att sätta sig i sätet ut mot gången med väskan bredvid sig i fönstersätet. Så nonchalant. Så svenskt.Jag bidrar!

Det här var en mycket smart krönika, tycker jag! (Ni kan ju bortse från rubriken.)

"Ess:ad"

Andreas tycker om mig så mycket att hans hår spontanformat sig till en S-tatuering på bakhuvudet.

 


  

Hårgalen

Töcksfors blev Charlottenberg, och där upptäckte Andreas oanade talanger...


Sov gott (men sov RÄTT)!

  


Vi kan väl anta att sängkläderna till vänster är avsedda för pojkar, och de till höger för flickor?
Snacka om att formas!
Det kan väl gå an för en såkallad "pojkflicka" att sova bland fotbollsmönstrade lakan  (men då kallas hon som sagt en pojkflicka). Värre blir det för den lille kille som skulle välja att sova bland kuddarna till höger. Det finns ju inget sådant som en "flickpojke".


                                                                                       Det känns ju inte som en slump att det står just "princess" och inte "prince" på den här kudden...

Oväntat besök

Hörde en kakofoni av röster ute i trapphuset och slängde mig på titthålet för att ta reda på vad det var för något konstigt som tilldrog sig därute.
Det här är vad jag såg:Tittar ni noga så ser ni att det är en orangeklädd arm och ett hjälmprytt huvud. Trapphuset var fullt i brandmän. Fyra, fem stycken i alla fall.
Stressen var ganska omedelbar, eftersom jag stod med en handduk runt mig och inte precis kände mig redo att kasta mig ut från balkongen för att inte brinna inne, gasas ihjäl eller dylikt. En stunds tjuvlyssnande avslöjade dock att det inte var någon fara på taket, bara något som hänt med hissen. Lyckades inte luska ut exakt vad, men jag såg dem undersöka den grundligt och hörde en av dem säga "bara ingen går in i den så...". Tydligen skulle det hända något gruvligt i så fall...
Toppen. Nu är vår väg ner till förråd och tvättstuga avspärrad. Otroligt nog finns det nämligen ingen vanlig trappa ner till källaren, utan man måste alltid åka snigelhiss den futtiga resan en halv våning ner...

I need isolation!

Om en timme sådär ska vi styra kosan mot köpcentret i Töcksfors.
Orsaken, för min egen del i alla fall, är väl främst det faktum att jag efter en grundlig dammsugning av stan fortfarande inte fått tag på någon vinterjacka, och nu när snön redan lyser vit på taken i sann Viktor Rydberg-anda, börjar det kännas angeläget att få tag på en sådan.
Så idag gör vi ett försök ute i skogen.Superdieten

Kors och tvärs över hela världen har jag sökt efter dem - mina oslagbara "kom-i-form-inför-jul"-knep. Följer man bara dessa enkla regler så kan det inte slå fel. Varsågoda:1. Det du äter när ingen ser på innehåller inga kalorier.
2. Om du äter en godisbit samtidigt som du dricker en sockerfri läsk slår läsken ut godisets kalorier, summa noll alltså.
3. Cola light innehåller en kalori, den ligger i botten. Undvik den.
4. Mat och godis som intages på bio innehåller inga kalorier eftersom de är en del av underhållningspaketet.
5. En halv kaka innehåller inga kalorier. Då man delar kakan rinner kalorierna ut, det finns många bevis på detta.
6. Matrester som finns på skedar, knivar, gafflar och fingertoppar vid matlagning och bakning innehåller inga kalorier.

"Semestertider"

Eller:  "Upp till bevis, Andreas"
Tågprofeten

Åkte med det packade Oslo-tåget hem från stan idag. Det blir altid fullt och många blir stående, men jag lyckades få mig en fönsterplats, och naturligtvis även en medpassagerare i sätet bredvid.
Det var en man i sina 50, med den där typen av krusigt, mörkgrått hår som ser ut att inte ha blivit klippt på mycket,m ycket länge, och skägget i en lång Jack Sparrow-fläta ner över bröstet. Han reste med en hund och en stor resväska. En liten stund fick jag sitta i fred med min tidning, sedan vände han sig mot mig och höll fram sin mobiltelefon. "Fin bild" log han så att jag skulle titta på fotot han tagit av sin hund. Sedan blev han varm i kläderna. Han skulle med tåget til Oslo för att sedan fortsätta upp till Bergen,för att imorgon styra kosan mot Stockholm och sedan vidare till någon annan stad jag inte kan minnas. Han var trött på resandet, sade han. Sedan bokstavligen öste han sin visdom över mig, efter att ha frågat lite om min utbildning. Han förklarade att stora skogsbränder lämnar plats för ny, frisk skog, och att finanskrisen på samma sätt kommer att skapa nya företag och nya jobbmöjligheter. Precis som fostret hos en gravid kvina förbereder sig för livet under de nio månaderna i magen, skulle jag nu förbereda mig för arbetslivet under mina tre år vid universitetet.
Han var onekligen definitionen av ordet orginell och visst var han trevlig,men jag var ändå ganska glad över att jag skulle stiga av på första stationen - jag tror att en längre resa tillsammans med denne livsguru kunde ha blivit något påfrestande.


Ämnesförvirring

För ett ögonblick undrade jag om det var en föreläsning i arbetsvetenskap eller en internutbildning på Systembolaget jag befann mig på...

Grötkväll

NU. Äntligen är jag hemma igen och alla dagens "måsten" är avklarade. Nu tänker jag ta igen de krafter jag tydligen förlorat de senaste dagarna. Det har varit ett rent och skärt helvete att ta sig ur sängen om morgnarna, så nu ska jag vila. Det behövs. A är där han för det mesta brukar vara, så jag är ensam och hade tänkt mig att:bada (skållhett),

 Go to fullsize image 

äta risgrynsgröt (kall med drottningsylt - lite ris á la malta-feeling),
 


och slumra under täcket framför "27 dresses".

27 Dresses


Så kanske jag tar mig upp imorgon bitti också!


StoPp!

Oftast har dygnet för få timmar.
Just nu har det alldeles för många!
Varför kan det inte vara slut nu, så jag kan fortsätta med det jag höll på med?!

Go to fullsize imageGo to fullsize image

The making of a hockeyhooligan

Färjestad-Timrå ikväll. Tre biljetter till pappa, Ea och mig.
Det var ungefär lika många på läktarna som på isen, hockeybiljetter är helt klart för dyra!
Ea är ingen van hockeypublik, men blev genast exalterad då hon förstod att det fanns en 87:a från Kil i laget (Per Åslund, 86:a).
När så spelarna dundrade ut på isen i takt till högtalardånet tyckte hon först att det var barn som gled ut i ledet och bjöd på ett spontant "Åh, vad söta!". Och sötare blev de, ju svettigare de blev bakom sina toviga skägg allteftersom matchen pågick.
Som vanligt var jag lika upptagen med allt runt omkring som med att faktiskt titta på hockeyn. Jag hade ju en hel del kunskap att föra över till den mindre rutinerade Ea. Vart de bästa toaletterna låg, vad man ska äta i pauserna (vart hade pizzarullarna tagit vägen?!), att det inuti varje röd jacka i publiken sitter en liten högstadietjej, och annan värdefull kring-kunskap. Missade det första målet då jag tittade åt fel håll eftersom jag precis upptäckt att några av fotograferna i spelarbåset hade svarta hockeyhjälmar på sig bakom sina kameror, vilket jag tyckte såg väldigt trevligt ut. 
Ea kom snart i stämning bredvid mig, och hennes "Heja hockey!" övergick snart till det mer stämningsfyllda "Jag vill ha blod!"
Snart går hon med i Wolfpack.


Ett mycket klokt ordspråk

Alltid fick man väl någon lärdom med sig från den gångna helgen...


M(mmm)akadamia

Macadamianötter ligger högt på min nöt-rankinglista. Den är inte främst smaken utan i första hand konsistensen som gör dem till sådana RollRoyce-nötter. Det liksom gnisslar ända ner i knäna när man tuggar på dem.


Full av överraskningar

Idag lärde jag känna en ny sida av Andreas.
De sedvanliga vita tandkrämsresterna i hans högra morgon-mungipa hade imorse funnit ny mark på den vänstra sidan. Hoppsan!


Mesta "måstet"Måste bara säga att Willys har de bästa clementinerna på mils avstånd. Citrusfrukter när de är som bäst!
Nu ska jag gå och baka en mjuk pepparkaka, medan Andreas och hans bror fixar gamla bilen och fyller däcken med raklödder.

Mansideal

Läste en bra debattext av Elin Grelsson som jag tycker är både smart och viktig.

Här är länken:

http://www.aftonbladet.se/debatt/article3713362.ab

Tennisdag

Det är riktigt "rinnsnuve"-väder idag; grått, lite blåsigt och med en aning regnstänk.
Desto bättre att man kan gå in under taket i tennishallen när årets stora upplaga av Ahlmark Lines Cup sparkas igång i eftermiddag. Där finns det mycket kaffe att dricka, vilket är välbehövligt en dag som denna, och många duktiga barn att heja på.Riktigt så här kommer det inte se ut idag, men många vattenflaskor kommer att passera genom tennishallen under de kommande två helgerna. 

   

IKEA - ingenting är omöjligt

Ingenting är omöjligt!

Idag hann vi en ny, stressig tur till IKEA, där vi åt pommes och kött och fixade lite smått och gott att pimpa vårt nya skrivbord med, plus en ny hallampa och en ställning med lådor till garderoben. Så vi fortsätter projektet med att göra litet boende större.

PRÖJS Skrivunderlägg
DOKUMENT Pennburk set om 2 KASSETT TidskriftssamlareANTONIUS Trådback LÅGIS Musmatta FADO PendellampaBABBLA Whiteboardpenna

Just det!

Superman bloggar igen:

http://mistermagic.blogg.se


None

I klistret...

Nu sitter jag i klistret i dubbel bemärkelse. Det handlar inte bara om det omöjliga i att göra sig av med saker man inte behöver, nu har jag bokstavligen fingrarna fulla i klister! Det lossnade en liten skärva från ett av mina skärp och jag letade upp superlimmet för att enkelt fixa till det igen.
Jag behöver väl inte säga så mycket mer... 
Men det kunde naturligtvis ha varit värre - jag kunde ha fastnat med fingrarna i syltburken eller så. Det hade varit pinsamt.
Nu har jag bara en tunn, fin och fullkomligt orubblig hinna över tumme och pekfinger på vänsterhanden.
Jag får väl gnaga bort det...


Ett omöjligt uppdrag

  Vi håller på att göra om lite härhemma och då hör naturligtvis en ordentlig omorganisation av garderoben till (inte minst för att Andreas ska ha någonstans förutom fåtöljen att lägga sina kläder nu när vi tyvärr måste göra oss av med en b yrå).
  Att fixa med garderoben är för mig synonymt med att prova sig igenom otaliga mängder av uråldriga plagg som legat hopskrynklade längst in - orörda och föga saknade - och försöka komma på något godtagbart skäl att inte slänga dem. Det går inte så bra. Inte ens de plagg jag i förväg planerat att göra mig av med har hamnat i "slänga"-högen. Ett par strumpbyxor med ett stort hål på ena foten (det syns ju faktiskt inte när man har skor påsig...!), ett skärp som för länge sedan gått sönder men ändå provisoriskt lagats med ett snöre och några knutar (ifall jag verkligen, verkligen skulle behöva just det trasiga skärpet någon gång!) en sorgligt skrynklig och skabbigt sjal som det gör ont i hjärtat att slänga, har nu ändå hamnat där, tillsammans med ett par andra saker. Alla dessa saker har tidigare överlevt flertalet utrensningar, och trots att mertalet av dem redan då befann sig i ett nästan lika utslitet och förbrukat tillstånd idag, så har de ändå fått fortsätta hänga med mig. Får se om de verkligen kommer så långt som till soprummet den här gången... 

                                 

Tekniskt trubbel

Det går inte att skicka sms. Det har inte fungerat sedan tidigt i morse. Kan varken skicka eller ta emot. Knappade in mig på Halebop´s hemsida, och kunde konstatera att de i alla fall har koll på problemet och jobbar på det. Det känns betryggande. Känner mig lite amputerad utan min långa mobilarm...
Problem att skicka SMS

På grund av ett tekniskt fel är det just nu problem att skicka SMS. Felsökning pågår.

"Toalettprat"

Idag har jag för första gången någonsin använt "tenta-toan", den som ligger längst bak i den enorma tentasalen. Jag har alltid undvikit den av samma anledningar som ligger till grund för att jag aldrig använt toaletten på en buss: det känns som att man sitter mitt bland en massa folk, och att gå på toaletten är något jag helst gör i fred. Idag var jag dock lite väl frikostig med vattnet och det fick bli ett besök trots allt. Visst hade jag hört talas om den dämpade belysningen därinne -den som ska göra det omöjligt att tyda fusklappar och stödord nedpräntade på lagom dolda kroppsdelar. Ändå begick jag det klassiska  misstaget att "tända" lampan när jag kom in - bara för att upptäcka att det blev ännu mörkare. Dunklet jag klev i var uppenbarligen lampans tända tillstånd. Så jag famlade omkring därinne medan jag anade min spegelbilds rörelser i spegeln (eller spegelbild... - att döma av vad jag såg kunde det lika gärna ha rört sig om den "svarta madame" man försökte frambesvärja på skoltoan för en herrans massa år sedan). Det var utan tvivel tema "midnatt-i-vargskogen-med-månen-framskymtandes-bakom-barrgardinerna" och det  var ju spännande. Mer spännande än själva tentan...  

Något rent hysteriskt roligt


Minnesdag3:e november 2003

Det är något bortom bergen, bortom blommorna och sången,
det är något bakom stjärnor, bakom heta hjärtat mitt.


Omotiverad...

Jag har en trött och mosig hjärna som minst av allt vill samarbeta med mig inför tentan imorgon.
Tror säkert att jag lyckats klämma in större delen av alla fakta någonstans där bakom pannbenet, men det känns inte riktigt så just nu, för hjärnan vill bara surra och jävlas med mig...
Det har varit kanonväder hela dagen men jag har inte riktigt hunnit njuta av det, för hjärnan har varit tung och trött och sängsugen hela dagen. 
Funderar på att göra mig av med den och skaffa hund istället...


Go to fullsize image    RSS 2.0