Living with Nils Westling


Blondinbellas Nils + Vickans Daniel = min Andy Darling?

Jag har funderat lite på onsdagens lunchdiskussion. Linnea hade under kronprinsessans förlovning slagits av att herr Westling påminner mycket om min kille. Hanna å sin sida hade dragit egna paralleller. Mellan Andreas och Blondinbellas Norrlands-Nils.
Jag tror jag ser vad de menar...
Det roliga är att när jag slank in på Nils blogg hittade jag ett inlägg där han jämför sig själv med blivande Prins Westling.
Nya Knatte, Fnatte och Tjatte?

Baby Eliots nittionio dagar

Man får helt enkelt inte missa det här videoklippet. Det är så fint.

Iskonst


Herr Winter är ingen dum konstnär. Fina påfågelmönster på en frusen Peugeot i morse.

... och den ljusnande framtid är vår ...


Tanken slog mig precis att det är mindre än ett år kvar till nästa Fettisdag. Jag ser en ljusning!

Gult är bra för hälsan! (Tänk på skumbananer...)


Omega3-piller. Så fina att man skulle vilja trä ett halsband av dem!

Gårdagskvällen i bilder

     
Det gick ganska snabbt på slutet...

Spelfel


Titta noga på bilden. Nog måste datorn ha blandat sina kort under bordet den här gången...?


Linda Rosing-karusellen

    

I min gratis-Klick igår var det stort fokus på kommande Den rätte för Rosing. I tidningen presenterades gruppen av sökande; ett tiotal män i varierande åldrar där genomsnittet har Pamela Andersson som drömkvinna och skulle kunna tänka sig att skaffa en gnutta silikon i läpparna eller genomgå annan skönhetsoperation för fåfängans skull.
En av männen sticker dock ut från mängden i sin beskrivning av Idealkvinnan. Ord som betonas är intelligent, fri från dåliga vanor och - katolik.
Jag undrar... Vet han ens vilket teveprogram han är med i?!

En god affär

                  


Igår gjorde jag mitt livs klipp. Stod i Coop-kassan med en signerad kupong som skulle ge mig en gratis Aftonbladetbilaga vid köp av huvudtidningen. Och vad ser jag framme hos kassörskan om inte en ny hög med kuponger? Det ligger ett magiskt skimmer över dem och de lovar en gratis Aftonbladet vid köp av två Santa Maria TexMex-produkter; och vad har jag precis plockat upp på rullbandet om inte hela tre sådana produkter?! Summa summarum så kom jag ut på parkeringen igen med en tidning och tillhörande bilaga utan att ha behövt betala ett öre för dem. I fickan hade jag dessutom några gratisprover på tuggummi som kassörskan stuckit åt mig.
 Hon måste ha trott att jag var fattig...

Jag vill ha hotellfrukost till kvällsmat!


   

VerandadrömmarVad fint det vore att sitta på den där verandan i en knarrig gungstol med en filt runt axlarna. Kanske med en fet katt spinnande på räcket.
Det här har varit mitt drömhus i många år. En typiskt amerikansk trävilla med stor veranda, känd från teve och hem åt huvudkaraktärerna i den bästa teveserien någonsin. Vilken kan det vara...?

 

Inbrottssäkert

                              

Är det någon som någonsin lyckats öppna en sådan här enligt instruktionerna? Riv här, står det. Men det är banne mig inte bara att riva. Sax, såg och blåslampa behöver man! Men den informationen bortsåg de visst från när de utformade etiketten...
Kanske skulle Löfbergs Lila kunna utvidga sin affärsverksamhet och marknadsföra sina förpackningar som kassaskåp?

Acklimatisering

        

Dagens uppgift blir att återanpassa sig till den vanliga världen. Att landa på en mer normal intellektuel nivå och inte tänka i alltför vetenskapliga termer. Det gör man lätt efter en tenta.
Lösningen blir att enbart läsa skvaller och titta på paparazzibilder. Då ska jag nog vara i normalt skick igen innan mörkret faller.

Vi i ett nötskal

Min syster och hennes kille har lånat en bil några dagar. Då har det tydligen blivit en del turer till Bergvik och Ikea. Då har hon kännt sig som Andreas och mig, sade hon. Vi är visst sådana som "tar bilen och åker överallt hela tiden."
Typ till Bergvik och Ikea...

                      

Ibland händer det sådana här saker på våra bilutflykter. Vardagskrydda, skulle man kunna kalla det.

Glasskalas

                             
 
Det har snackats en del om att Simpsons fyller tjugo (och kanske blir det lite firande med dvd-boxen lite senare), men faktum är att B&J här ovan faktiskt också firar jubileum. Trettio år på nacken har (förhoppningsvis inte) denna burk.

                                

Klippdockor

Kanske kan man kalla dessa filmstjärnor av papper för gårdagens Bratz?
 Men tänk, vilken fint kollage man skulle kunna göra av dem!

               
 
 

Lek och spel


När jag var liten brukade vi stöpa tennsoldater hos mormor och morfar.


           
Hos farmor och farfar spelade vi Dam och Svälta räv.Jag tyckte om ploppet när man släppte ner kulor i gatubrunnar. Men slug som jag var så var det alltid mina kompisars kulor som "ploppade".När jag blev äldre spelade jag tennis istället.Nuförtiden har jag ett alldeles eget spel som jag har fått i födelsedagspresent. Det är jag väldigt stolt över.

Dagens

... bedrift:


Tentan avklarad. Inga allvarliga men.

...belöning:


Fina lila tallrikar att missmatcha med övrigt porslin. Nu vill jag duka bordet hela kvällen!

... lunch


Bönsallad på Max är överraskande nog en delikatess!

... frisyr:... vill ha:


Liten väska i "skinn" och blommig kofta, båda från H&M.

... långsökta:


Dagens läsarfråga i Metro: "Har du sett några vår tecken?"
Tittar ut genom fönstret, och frågan känns irrelevant.

... snömonster:


Nödproviant


För i tider av plugghets finns bara utrymme för föda som kan plockas med tumme och pekfinger. Bestick och lagad mat hör gladare tider till.

Tick tack...


Det känns lika trevligt varje gång ett sådant här kuvert trillar ner på hallmattan. Man känner sig vig i kroppen. Verkligen.


En svag nyans av kaffeJag kan dricka orimliga mängder kaffe när jag pluggar. Sådant kan naturligtvis få konsekvenser senare i livet, så vad man får göra är en avvägning av vilken nyans av brunt man kan tänka sig på tänderna i framtiden.
Jag dricker mitt kaffe med en hel del mjölk, så jag borde väl komma undan med en lattefärgad tandrad? Och det kan ju vara en ganska snygg färg. Åtminstone på tapeter...

Studieteknik; ett virrvarr av doping och balanserande akter

   

Befinner mig i slutet av en trasslig delkurs dagen innan tenta. När jag ser tillbaka på de senaste veckornas pluggande kan jag bara konstatera att min studieteknik inte riktigt gått i lås. Jag har visserligen dopat mig med både kaffe och choklad, men resultaten tycks ha fallerat då jag inte märkt någon prestationshöjning av vare sig disciplin eller koncentrationsförmåga. Det är när det kommer till dessa punkter det brister. Jag orkar inte sitta och gnugga näsan mot boksidorna tills den blir svart av trycksvärta. Jag blir rastlös och stressad och går och bakar något istället.

I min förra lägenhet brukade jag tejpa upp papprena på vägen och stå och vingla på en balansbräda medan jag läste dem. Då blev hela processen genast lite roligare, blåmärken till trots.
Tror jag måste återupprätta denna rutin snarast.
                                                                                                     

Tenniskungen

Det fanns en  tid av långa lockar och svettiga bandanas.
Det var inte alltför länge sedan, men lockarna har fallit och bandanan torkat.
 Vi tar en titt på gamla dagar.

Det är lätt att bli frusen

när man sitter framför datorn och pluggar och är duktig och disciplinerad.
Då längtar jag efter min kvällsritual; den jag aldrig någonsin hoppar över; som är helig som en ko på en indisk gata.

Massor med skum; vatten precis på gränsen till kokpunkten och en självlysande love-duck tinar frusna lemmar!

FärgsprakandeNär tentapluggandet håller på att driva en galen; när man inte orkar skriva ett endaste ord till om organisationsmetaforer; när man drömmer mardrömmar om Henri Fayol - då är suget större än någonsin efter glossiga, glansiga, underbart hjärndöda tidningar med många många bilder och meningslös text. Skulle avstå tills tentan var avklarad, men när jag var och handlade råkade visst något litet färgglatt glida ner i min kundkorg...

Heaven is a place on earth


...and it's called ÖB.

Visst vibrerar luften utanför entrén av förväntan när man tänker på alla de upptänkliga fynd man kan tänkas hitta på andra sidan dörrarna? Visst pirrar det lite i magen?

Denna dag kom vi dock hem med en högst blygsam skörd; stora muffinsformar, hjärtströssel, glada kon, ett par ansiktsmasker att kleta med och, från barnavdelningen, en ritbok med hård pärm.

MorgonbestyrDagen inleds med datakaos (dock inte här). Snön trillar och virvlar utanför fönstret och jag inleder min morgon med te åt en svullen hals och skummar föreläsningsanteckningar på dataskärmen. När sömntutan kommer upp ur sängen ska vi ta efter Fredriksson på bilden och ge oss på marmeladburken.

Magdalena Carmen Frieda Kahlo y Calderón


                      Avslutar kvällen med en favoritbild.

Penisavund

                         

På teven pratar Marlene Dietrich om hur hon inte har något till övers för kvinnorörelsen; hur "dessa kvinnor" bara vill vara män och lider av penisavund; att de istället borde nöja sig med att vara kvinnor; samt att kvinnohjärnan är mindre än den manliga och därför har mindre intellektuell kapacitet (hennes egen mor och dotter naturligtvis undantagna från detta faktum). Att hon under en senare period i sitt liv valde att klä sig i herrkläder och av det skälet kom att bli en förebild för kvinnoorörelsen - hur stämmer det överens med hennes uttalande...?

Måndagsbak: Kladdkaksmuffins med cream cheese frosting

         
Cream cheese frosting; 100g phialdelphia, 60 g smör och en väldig massa florsocker

                        
                        
               

                                                           Fikadags!

Berries with a mission

Har några cocktailkörsbär som bara ligger i kylen och latar sig och vare sig är till nytta eller glädje. 
Så kan vi ju inte ha det.


Vad ska vi hitta på...?

Skakad familjelycka?

Tydligen har flera potentiella fäder kommit in i bilden och lille Alfie kommer nu göra ett faderskapstest. Flickvännen nekar dock till att det skulle ha funnits andra mini-män i hennes liv. Något säger mig ändå att flickans föräldrar känner sig lätt besvärade när de går till mataffären...


Foto: Lee Thompson

Få fler bloggläsare

Om du vill ha fler besökare till din blogg kan du klicka på den här länken och registrera dig på Viral Trafik. Ska fungera susen, sägs det.


Vi har en privat syltleverantör


som förser oss med rader av glasburkar fyllda av goda bär som hon kokat ihop. Dessutom har hon väldigt gulliga koftor.

NyförvärvTill Andreas försvar (med tidigare inlägg i åtanke) ska dock sägas att igår kom han hem med denna diskreta lilla inredningsdetalj. Vad ska vi använda den till? Tekopp för tevekvällar med extra guldkant; tåbad (hela foten får ju inte plats); eller kort och gott spik och skruv-förvaring...?


Tårtfat vs biljardbord

Andreas har påpekat några gånger att det är jag som är inredningsansvarig och bestämmer över detta område hemma hos oss; vilka koppar som är snygga och huruvida smutsgult är en fin färg eller ej.
Men eftersom det bara är jag som intresserar mig så är det väl givet att det blir min smak som dominerar? Inget konstigt med det. Andreas har ju aldrig uppvisat något intresse för att gå in i en inredningsbutik, slänga en bunt sedlar på disken och ta med sig egenvald pjäs ur sortimentet hem.

Hade han varit lite mer involverad i utformningen av vårt möblemang hade vårt kök troligtvis inte sett ut riktigt så här:Mer framträdande komponenter i lägenheten hade i så fall varit svart, skinn och krom. Rummen skulle säkerligen andas mer casino än vad de gör idag (för i nuläget är det inte särskilt mycket...), och det skulle definitivt hänga fler Mohammed Ali-tavlor på väggarna.
Men det är ju bara att åka och handla, Andy!

Blått är flott och sylt är gott

Igår var det dags för amerikanska pannkakor igen. Om man smaksätter smeten med kanel och drottningsylt får man sådana här blåa utomjordingar.Smurfans favoriter?

Husspekulant spekulerar

Det finns ett hus längre bort på gatan som jag är lite småförtjust i. När jag gick förbi det för en stund sedan hade någon slagit upp en till salu-skylt. Nu undrar jag; köpa?
Tyvärr är bankkontot magert, så hoppet går till Silvester.


Tar de femtioöringar?

Potentiellt frukostsällskap?Funderar på om inte det inte vore fint att få luta smörkniven mot någon av dessa kusar?

Barn som får barn

Jag har de senaste dagarna, liksom övriga tidningsläsare, sett rubrikerna om trettonårige Alfie, den brittiske pojken som blivit pappa. Sett rubrikerna, men inte brytt mig om att läsa artiklarna. Idag klickade jag mig dock in på en sida där en bild av den nyblivne fadern och hans dotter fick mig att svälja tungan. Tretton år?! Pojken ser ju  ut att höra hemma i förskoleverksamheten!
I videon nedan syns hela den lilla familjen, som har en medelålder på 9,3 år. Ganska unikt...
 

Klicka här för fler foton och mer läsning!

IstiderDet är kallt ute. Så kallt att näsor faller från ansikten och fiskar fryser till isblock i sjön.


En sådan där morgon då kaffet smakar beskt och äggskalet inte vill lossna.


"Vinterns söta" eller: "Vad som fanns i paketen"

Till honom från henne:

Mangoljus och kakor.

Till henne från honom:


Kokbok aka kakbok.

Årets tävling 2008


"Basket - Nästan kommunmästerskap 2008"

Nästan kommunmästerskap, alltså?! Så oerhört prestigefullt. Slår vad om att teve var där.

Vintergolf


En kvinna med ett mål i livet

                      

Det här är Nadya Suleman. Hon är en vanlig trettiotreårig småbarnsmamma. Lite ovanligare är barnaskarans storlek, som i nuläget består av 140 små tår (vilket - om samtliga barn är välskapta - ger en syskonskara på fjorton, varav dryga hälften utgörs av åttlingar) 
På sistone har lycka grumlats av att Nadyas mentala hälsa ifrågasatts. Den stora barnaskaran och diverse förändringar i det yttre (bland annat läpparna som helt plötsligt exploderat i storlek och ploppat upp som en stor amöba i ansiktet på henne) tyder på att hon blivit fullkomligt besatt av en av Hollywoods största kvinnliga skådespelerskor. Själv förnekar Nadya såväl operationer som besatthet, men bilderna som florerar i media gör allt annat än dementerar.

     
     Vem kan förebilden vara?


    
Nadya Suleman har en hemsida där hon ber om donationer för att kunna försörja sig själv och sina fjorton små. Barnen har hon skaffat på egen hand, precis som den utpekade förebilden gjorde en gång i tiden. Den kända skådespelerskan har på senare år dock skaffat sig en delägare i sin barnfabrik.


De flesta har antagligen redan klurat ut vem förlagan för Sulemans kopieringprocess är. Läppar som en anka och en barnaskara stor som ett Idol-startfält; vem skulle det kunna handla om om inte Angelina Jolie?

                         
                           

Låt mig presentera...Marorna som rider mig om natten. Tjuvarna som stjäl mina vakna timmar.

fjortonde februari nollnio


Be my Valentine.

ToalettjournalistikDenna bild är lånad från Frida Fahrmans blogg.
Visst ser det aptitligt ut på alla vis, men det övergår mitt förnuft hur det kan vara praktiskt genomförbart att inta så otroligt mycket vätska under en och samma frukost. Det måste ju få en del obekväma konsekvenser? Frilansar hon från badrummet resten av dagen?!

Chocolate frostingBland prismor och körsbärDet är mörkt och kallt ute, så nu tänder vi lamporna härinne och sätter på ugnen. Vad ska detta bli, tro...?


RetroFinfint från Lagerhaus. Finns nu i vårt kök.

Fredagen den trettonde...

... men vi har inte haft någon otur. Blev bjudna på semlor till frukost, och sedan rullade det på och trevligheterna höll i sig.Lunch på Vero har aldrig smakat fel.Andreas dricker sitt kaffe-på-maten svart nuförtiden. Eller det trodde vi i alla fall...

Promenader är egentligen bäst på kvällen- När man är ensam i hela världen och det blir lite tungt att blinka för man har frost i ögonfransarna och knarret mellan skosulorna och snön är det enda som hörs och husen är upplysta som dockskåp och hjärnan blir lika vass som kylan.                

Dagens present...... från en yster syster. Så fint att man vill ta med det i sängen! Kolla skålen, tänk er den fylld med Marianne...

Fallen ängelInte en chans hade hon.


Sol & skuggaVädergudar finns,
 och de är anställda på Karlstads universitet...
 
Så snart ett tentadatum fastställts kan man kallt räkna med att solen kommer stråla oavbrutet under åtminstone en veckas tid innan, då man som student sitter kedjad inomhus vid sina böcker.
Plugga ska man göra när det regnar. Då kan det rent utav vara lite trevligt.
Idag springer jag ifrån böckerna föra att fota solen här inifrån. Den tränger sig ju på genom fönstret och blir svår att ignorera. Ritar lustiga skuggor på väggarna och delar rummen mittitu. Det är solkonst, mina vänner.


Medicin mot kylan
Stickade mössor, kaffe och kaka brukar hjälpa.

Vinterluft


Kallt ute idag. Otroligt kallt. Luften full av ispartiklar som går till angrepp mot all hud som inte är skyddad.
Känns hur blodet fryser till innanför kinderna.
Smärtsamt.
Men ganska fint ändå.

Gloria & Billie Jean

Finbesök hos Oprah idag. 

     

Först var det den amerikanska feminsist-ikonen Gloria Steinem, som vid 74 års ålder ser ut som 45 och har en lång karriär som bland annat journalist i ryggen. Gloria är kvinnan som liknade äktenskapet vid döden, men slutligen själv kom att gifta sig vid sextiosex års ålder. Som en i mångas ögon provokativ kvinnorättskämpe har hon också strött en mängd citat efter sig. Bland annat har hon uttlalat sig som följer om pornografi (som hon skiljer från vad hon kallar "erotica"):
"Erotica is as different from pornography as love is from rape, as dignity is from humiliation, as partnership is from slavery, as pleasure is from pain."

          

Nummer två i soffan var tennislegenden Billie Jean King; kvinnan som vann den mycket uppmärksammade "kampen mellan könen" mot Bobby Riggs och som haft en mycket stor betydelse för damidrotten.
Faktum är att även utan sina tidigare prestationer hade Billie Jean förtjänat en plats i studiosoffan för sina färgglada glasögon!

Andr(e)as resterNågon lämnar hårda tuggumikulor efter sig på skrivbordet.
Why oh why?

Soliga torsdagar är bra dagar.- precis som isiga balkonger är för kalla för frukost.

"Hjälplöse kocken" - fortsättningAndreas med sin salladstallrik i ena handen och en gaffel i den andra:
- Kan man blanda det?
Han är ju som sagt lite tappad bakom kylskåpet...

Grooming - var det slut på ord när den manliga hudvården skulle namnges?

 

Är det någon mer än jag som tycker det är mycket märkligt att man använder samma term för för manlig hudvård som för att ta kontakt med barn i sexuellt syfte?

Så här säger Wikipedia:

"Grooming (direkt översättning: omvårdnad) kan ha flera olika betydelser:
- Child grooming - att (i sexuellt syfte) ta kontakt med ett barn.
- Manlig skönhetsvård."


Hur konstigt är inte detta? Vilken av betydelserna kom till först? Om det var den första av punkterna - vem kunde då få idéen att uppkalla manlig hudvård efter något så avskyvärt? Någon som kände sig väldigt otrygg i sin egen manlighet och hade ett inre "fjollalarm" som började tjuta så fort någon av manligt kön klämde ut lite fuktkräm i handflatan?!
Visst medför denna begreppsförvirring att det blir lite synd om de män som faktiskt  tycker om att tvätta bort dagens damm ur ansiktena och smörja in sina vintertorra kinder innan sängdags? Rubriker som "Regeringen vill förbjuda grooming" värmer väl knappast när man står och velar framför de dyrare peelingkrämerna på Åhléns, och jag tror heller inte att man gärna säger till någon att man sysslar med grooming...


Lunch för tvåBlodpudding på finfatet och mjölk i glasen. Det är lågkonjunktur det!

Frisbee-trollSå här ser man alltså ut efter att ha kastat plastkakor mot korgar i skogen.
Lite rufsig. Lite skitig. Men ganska nöjd.

Iskakor och gjutna nötter

Dricker kaffe med min mamma och konstaterar att hon har en del saker ståendes som jag gärna skulle stoppa i min egen säck.Den här fina sockerkaksformen av glas, till exempel. Den behöver ju inte ens innehålla en kaka för att vara tilltalande!  Perfekt vintrig, och ser ut att vara skulpterad ur is.Även den här ljusstaken skulle jag gärna plocka på mig. Trots skogtemat så är det inte särskilt mycket skogsmullevarning på den! Att ekollon är bland de

MorgonstundMorgon igen. Eller lunchdags, beroende på vilken dygnsrytm man har och vilken generation man tillhör.
Dagens schema domineras av en stor kunskapsmassa som ska intas och smältas innan det är dags för nästa veckas tentamen.
Medan jag svettas över detta springer Andreas runt som ett yrt troll i skogarna på Skutberget och jagar en flygande plastbricka. Vad är detta för dumheter...?

Scones med lyxig touch
Det är ju inte klokt vad många olika träffar man får när man googlar "scones".
Scones som var bland det första man gjorde på hemkunskapen. Fula och knöliga med lite brända kanter och lätt degig konsistens i mitten.
Uppenbarligen har mycket hänt sedan dess och världens kockar har vidareutvecklat detta brittiska grundbröd till en avancerad njutning med oändliga variationsmöjligheter.
Eftersom jag inte orkar springa till affären och skaffa mig vare sig honung, saffran, choklad eller ädelost så får jag dock hålla mig till det gamla hederliga grundreceptet. Lyxar ändå till det lite med att blanda råsocker och kanel i degen. Innan bullarna skickas in i ugnsvärmen penslar jag dem med vispat ägg och strör lite råsocker över dem.


                     
                    
                    
                    
                    

Vardagsfavoriter från IKEAHär är mina tvättkompisar som alltid följer med ner till  tvättstugan.
Ficka på magen att stoppa tvättmedel i och mönster i finaste färgen.
Nästan för fina för vårt hyreshusbadrum.

Nostalgi...
... är flaskunderlägg på vit- och brunmönstrad vaxduk för länge sedan. Älsklingsfisk eller fiskbullar och fläsk på tallrikarna. Mjölk i glasen och lättölsflaskor från källaren. Farmor på pallen och knarrande korkmatta. Tandpetare och kräm kokad på saft, som lägger sig som bomull kring hjärtat.


King Who?Nej men vems huvud är det som har hoppat upp på Kung Arthurs axlar?
Någon som inte riktigt lyckades dra svärdet ur stenen när det senast gällde, och som nog skulle uppskatta lite upprättelse i form av skinande rustning och böljande mantel efter den snöpliga Australiensemestern.

Bild härifrån

Ibland känns sommaren väldigt långt borta


Många bäckar små...Det här ska så småningom bli vår kvällsmat.
Med betoning på så småningom.

Så var det fastställt......det vi alla hade på känn; O´boy är bäst med bubblor.

(Dock egenproducerade sådana. Ingen sodastreamer har varit inblandad i processen.)

Adressat okänd

                    

En självutnämnd kung är ingen kung utan bara en dum liten hovnarr.

Träskor och toppluva på!

                                                             


Tänk om man kunde göra som pojken Holgersson; grensla en gås och flyga iväg. Inte "Sverige från ovan"-guiden, men några flax till värmen vore fint. Både billigt och miljövänligt.

                                     
                                            

FrukostfikaStudenttillvaron har ju sina fördelar också. Man kan sova länge
och köpa specialfrukost på Järnvägscafét, till exempel.


Dagar som dessa...... då solen skiner knivskarpt på andra sidan gardinen, himlen är blå och små tanter och farbröder åker längdskidor på Gröna torget, då är det grymt att vara student. Solljuset får det att spritta i kroppen och det är lätt att känna sig som ett litet föl, och djur ska inte sitta i bur. Därför känns det som vanvård när jag måste sitta inomhus och förbereda mig för ett seminarie medan termometernålen kryper allt längre över nollstrecket på fönsterblecket och smältvattnet droppar från balkongen ovanför. Det är helt enkelt ett hårt liv!

Ljusbärare   Helgens mest löftesrika inköp. Inom en månad ska ljusen bytas ut mot tårta!

            


Pojken med guldbyxorna

  

Så här glad ser man ut när man varit i diamantgruvan i Grums och förvandlat trehundra kronor till ganska mycket mer.

Hammarö och en kopp kaffeInnanför dessa plåtväggar ångar just nu ett gäng killingar på och kniper game- och setbollar.
Själv intar jag just nu mitt kaffe ur pappersmugg i vår egen tennishall, med skolböcker och gul överstrykningspenna.

Let's go nuts


Spill"Vem ställde den här?!" beklagar sig Andreas då någon obetänksam person placerat gräddfilen i -  kylen!

Fredagsfika

                                       
                                                 Jordnötsbollar                 1 burk jordnötssmör - 1 dl råsocker - 1 ägg (lätt vispat)
                                        200 grader i ca 12 minuter


                                

Love poison

 

När jag öppnade kylen imorse kunde jag inte hitta mjölken.
De hade gjort en liten kupp, de anställda på Milko. 

Jag undrar nu: Är det förändringens vindar som blåser genom mejerilokalerna? Eller är det en exklusiv februariutgåva; något att skåla i lördagen den fjortonde?

Cupcakes

Ska vi baka?Bilder från Martha Stewart.

På inköpslistanTänk glas. Tänk IKEA.

Spegel spegel på väggen därVi leker bildkonstnärer och blir storligen imponerade av vår egen kreativitet.

Glas(s)ig kvalitet till överskottspris

Brukar för det mesta småklucka lite förmätet när jag går förbi prydnadsavdelningen på ÖB, men häromdagen hade de bullat upp fullt med glassaker på ett bord, och där hittade jag den här fina ljuslyktan som finns i en mängd olika färger och tillsynes lika gärna kunde vara arvegods. Hos mig får den lilla rackaren agera saltskål.Tolv silvermynt kostade den och jag ska definitivt införskaffa flera.

På en gyllene tronDen här guldskimrande fåtöljen skulle jag vilja bära hem till mig och sitta och mumsa choklad och läsa skvaller i, utan en tanke på tentor och seminarier.
Har alltid haft en livlig fantasi...

Skrudade för vårsol

Idag har vi köpt oss nya vårkappor, köksfönstret och jag.

 

Huvudet är själens boning?

Tidigare idag:
Jag kliar Andreas på ryggen och han skriker ut sina instruktioner:

- Längre ner! Vänster! Höger!

Och så kommer det något oväntade:

- Högre upp, högre upp; närmare mig!
Hmmm. "Närmare mig"...?!

Hur man öppnar en schampoflaskaAtt bo med Andreas håller sannerligen skrattmusklerna i trim.
Även de tillsynes mest triviala handlingar kan förvandlas till en oerhört komplicerad process.

Igår kväll drällde han i säng doftande som en liten nyponros, och klagade över att det var skruvkork på schampoflaskan. Detta blev ju en väldigt komplicerad process för honom, då han med en schampoklick i ena handflatan skulle skruva på korken igen och schampot naturligtvis rann ur handen på honom.
Visst kan man göra som Andreas och skruva av korkarna på Herbal-flaskorna om man tycker att det är en bra metod.
Annars kan man ju använda sig av den lilla manicken som är konstruerad för att användas just vid öppning och tillslutning av flaskan. Något som uppenbarligen flugit över huvudet på Andreas var dock funktionen med det lilla locket längst upp på korken. Det som man lyfter på för att öppna flaskan och som gör att man kan stänga den igen utan att allt schampo går till spillo och rinner ner i avloppet... 

Det hela påminner om episoden då han klagade över att schampot löddrade så dåligt, och det visade sig att han under flera veckor använt duschgel till att tvätta håret.

Att duscha är helt enkelt inte Andreas grej.

En riktig toppenkvällFayol och jag umgås över köksbordet; sippar ljummet kaffe och skrockar över administrativa processer.
Taylor ska ansluta också, men han är en sådan tråkmåns att vi sade ett senare klockslag till honom.

Varmt?!(nej, det är inte gårdagens pannkakor med glass; det är något helt annat han försöker slå rekord i.)

McDarling!

Måste. Börja. Spara.
Amerikanska pannkakor

Här kommer pannkaksreceptet på request från Matte och Sigge:
(Och nej,"hjälplöse kocken" hade inget med detta att göra, bortsett från att det var han som köpte glassen och åt flest.)
                        
                               
     

3 dl vetemjöl - 1½ tsk bakpulver - 1 krm salt - 1 tsk strösocker - 3 dl fil - 2 msk smält smör - 2 ägg.
Bara att blanda och pudra med med lite kanel om man vill att det ska lukta extra gott!

Himmel & pannkaka

 
Vi inte bara dricker hemma hos oss (även om man skulle kunna tro det utifrån dagens bloggande) - vi äter också. Pannkakor. 
Med filmjölk, bakpulver och kanel i smeten får man sådana här amerikanska tjockisar i pannan.Blekfeta Texasbor?


Bubblor på bänken

Vi går duktigt förbi alla Cola/Fanta/Sprite-flaskor när vi är och handlar.
Men med lite kreativitet kan man på diskbänken hemma dra ner på både socker, pengar och tillsatser och fixa nyårslöfte och fina bubblor i glaset på samma gång!

   

Sexistisk cola

Lite googlande visade sig vara rätta medicinen för hur man botar sitt colasug.
Det är inte längesedan Coca Cola stämdes för sexistisk reklam, och företaget verkar ju faktiskt ha en omfattande tradition inom det området.

   

Bilden i mitten är knappast en av företagets egna kampanjbilder, men botar colacravings gör den definitivt!

Keep out of "The Coke side of life"I vårt hushåll är det läskförbud. Inga sockerbubblor i glasen här inte.

Vi mår verkligen jättebra av detta.

Morgonen har jag tillbringat med att googla Coca Cola...


The winner takes it all

                              

Höll på Nadal under hela den fem timmar långa finalmatchen,

- men så här efteråt gör det riktigt ont i hjärtat!

   

"Bakhållet mot kvinnorna"Jag är helt galet nyfiken på den här boken! Just nu när högen med kurslitteratur reser sig från golv till öronhöjd finns inget utrymme för annan läsning, men en annan dag i en annan tid, då jag lyckats gräva mig ut ur organisationsteorihögen ska jag  tränga mig in mellan de här rödgråa pärmarna istället.
Boken handlar om hur terrorattackerna 9-11 tycktes vrida tiden flera hundra år tillbaka med avseende på kvinno- och mansroller. Hemmafruidealet återupprättades; kvinnorna skulle beskyddas av sina makar och hålla hemmets lugna vrå tryggt och uppvärmt åt dessa John Wayne-machomän då dessa kom hem från sina dagliga frälsossifrånondo-sysslor. Låter som riktigt intressant läsning, tycker jag!

Tick tick mot AfrikaSom barn var jag en liten djävul med horn och svans. Men jag hade även mina milda studer, då mitt lömska lilla hjärta fylldes av medlidande och empati.
Jag tyckte synd om barnen i Afrika.
En dag gick jag igenom mina gömmor och satte samman ett gäng mer eller mindre nödvändiga och livräddande pinaler; en stor tickande väckarklocka, en samling svenska silvermynt (minnet säger mestadels femtioöringar) och färgkritestumpar. Kanske fanns det något litet målarblock i samlingen också. Ned åkte alltsammans i ett brunt postpaket, på vilket "AFRIKA" bokstaverades stort och tydligt. Sedan budades min hjälpsändning till posten med min pappa. Om han verkligen lade den på lådan undrar jag än idag. Om så är fallet vore det intressant att höra hur det hela föll ut. Om väckarklockan orsakade ett stort brevbombspådrag, eller om paketet överhuvudtaget tog sig utanför kommunens gränser. Det kan ju uppstå en viss problematik då man adresserar en försändelse till en hel världsdel. Afrikanerna kunde ju till exempel bli osams om vem som skulle få behålla de där svenska småmynten... Dessutom bör mången postanställd ha kliat sig i huvudet inför den något tvetydiga adressaten. Kliat sig hårt - tillräckligt för att samla ihop en ansenlig DNA-mängd under naglarna.
Kanske smugglades paketet helt enkelt ned i en svart sopsäck så snart brevlådan tömdes. Men det hade varit synd på en så fin klocka... 

RSS 2.0