NyckelpigaNu åker vi snart till nya lägenheten!

Köttfärslimpa - med betoning på den senare hälften

Så här fixade vi gårdagens kvällsmat: 

 

Man börjar med att skära upp först en gapande mun i brödet...

...och sedan en till, så att man får en riktig glappkäft.

Därnäst är det dags för det viktigaste - fyllningen. Jag körde på köttfärssås och riven ost.


Efter en stund i ugnen får man en sådant här kolhydratmonster. En riktig kolossMen inte dumt alls!
Shake itVi har spenderat ett par timmar på soff-safari i möbeldjungeln. Tittat på en del fina saker - och så några fula. Mitt i tog vi en paus för en lyxshake på Max.
Så himmelsk att den har en aura av ljus runt sig. Minsann.

Väderlek


Vi tvättar idag. Allt vi äger, att döma av de proppfulla tvättpåsarna. 
Förhoppningsvis får solen överleva några timmar, så de blöta trasorna kan speedtorka i trädgården. Dessvärre är alltid risken stor att någon rycker proppen ur molnbankarna och släpper lös regnet. Man vet aldrig med vädret här i krokarna.
* * *
Samtidigt är det väl med väder som med humör - även om det ibland kan vara ett elände med alla olika sorter så är de ändå ganska bra, de där skiftningarna. Det vore ganska tråkigt om man bara hade ett enda.

Med mossa mellan pärmarna

Har precis läst ut min bok, en av Stephen Kings senaste.
Alltså: dags att börja på något nytt.Boken på bilden har legat på min lista ganska länge, och för ett tag sedan fick jag med den hem från en loppis i utbyte mot femton silvermynt.
Utan att ha läst ett enda ord i boken har jag redan en mycket klar uppfattning om både den och dess författare. Därför ska det bli mycket spännande att äntligen läsa den och få min ståndpunkt styrkt (eller omkullsparkad?).
Det exakta utgivningsåret är jag lite osäker på, men jag tror inte att jag lurar er alltför mycket om jag säger att den utkom någon gång under den period då man fortfarande trodde jorden var platt.

Tjufäktning - eller En eftermiddag med döden

Dags för sista(?) vykortet från Sevilla.
Det kommer från Real Maestranza. En av Spaniens vackraste byggnader och tillika dess näst viktigaste tjurfäktningsarena.

* * *

Jag hade nog aldrig kommit iväg på denna dödens föreställning om det inte varit för en amerikansk bekant med försmak för det grymma, som redan besökt los toros och fått blodad tand.Det är precis så hemskt som man föreställer sig. Kanske lite värre.
Dock pågår en corrida under en hel eftermiddag - jag tror vi tillbringade nära fem timmar på de kokande stenläktarna - och för varje tjur som livlös släpas ut från arenan av blir man lite avtrubbad. Sex tjurar fick sätta livet till framför ögonen på oss - en efter en. Ingen av de unga tjurfäktarna lyckades dock få till den slutgiltigt dödande stöten med sitt spjut, så samtliga tjurar mötte döden i de upprepade knivhuggen mot huvudet från någon av de många funktionärerna. 
Ljudet. Åsynen. Fruktansvärt.  

Sanden på arenan kallas albero och är ofattbart gul. Som smält guld i solskenet. 
En liten blåsorkester inviger corridan genom att spela en paso doble medan deras instrument blänker i solen.
Läktarna är fullsatta, förutom den remsa som är allra mest utsatt för solen. Där är biljetterna billiga, men platserna i skuggan är sannoligen värda sitt högre pris då det går vågor av värme i luften inne i arenan, som förvandlas till en regelrätt gryta.


 

Sedan följer en högtidlig ceremoni med alla inblandade (utom tjurarna). Novilleros, banderilleros, picadores, mulåsnor och hästar om vartannat. Den lilla blåsorkestern levererar under hela corridan sina karakteristiska trumpetanden.
När tjurarna först släpps in på alberon dundrar de fram som riktiga åskväder. Naturkrafter. Musklerna spelar som enorma maskinverk under huden som glänser i solskenet. Novilleron (=ung tjurfäktare som ännu inte nått högsta graden) ser ut som en liten docka i sin glittrande ljusdräkt.

Men en corrida är aldrig på lika villkor. Visserligen blir en av tjurfäktarna skadad under kvällen, men varje tjur som beträder sanden är oundvikligt dömd till döden. Redan innan den gör sin entré får den ta emot stick och hugg i nackmuskeln, för att ilskna till och samtidigt försvagas en aning.
 Det som följer är en utdragen dödsdans.
Allteftersom försvagas tjurarna i dödskampen, deras sidor börjar glänsa av rött blod och deras alltmer rosslande, ojämna andhämtning ekar högt mellan läktarna.
Så fort en tjur dött, släpas den ut från arenan av festsmyckade mulåsnor.
Spanska farbröder med vita skjortor och läderbrun hud puffar på sina feta cigarrer och lever sig med under hela föreställningen och visslar, buar och ropar "Bravo!".
Det är ett gruvligt skådespel, men någonstans var det samtidigt vackert i all sin brutalitet.

* * *

A las cinco de la tarde.
Eran las cinco en punto de la tarde.
Un niño trajo la blanca sábana
a las cinco de la tarde.
Una espuerta de cal ya prevenida
a las cinco de la tarde.
Lo demás era muerte y sólo muerte
a las cinco de la tarde.

* * *

Den stora gåtan måste väl ändå vara att denna företeelse fortfarande tillåts förekomma. När man satt på åskådarbänkarna kändes det som att man flyttades flera hundra år bakåt i tiden, som att tiden stått stilla på världens tjurfäktningsarenor medan den övriga världen rört sig framåt.
Och så fortsätter det.


Kungörelse


Vi har persiennsnören!
(tror jag)

Skattjakt

Idag har jag grävt efter skatter i guldgruvan uppe på vinden. Det är inte klokt vad mycket fint man låter falla i glömska i gömmorna där!
Utvalda bitar ur Dagens Fångst:Farmor och Farfars fina kaffeservis. Nu ska vi börja dricka kaffe ur porslinskanna, skål!
 Och kanske börjar jag använda förkläde i köket...


Och så det allra trevligaste. Pojken på Månen (även kallad Pojken på Snöbollen) - jag vill ha en egen måne...
Sparbössan jag fick av farmors morbror när jag var liten. Som jag har letat efter den! Nu får den flytta med mig till lägenheten där farmors morbror bodde för längesen. Tillbaka till det första hemmet.
  Och så är cirkeln sluten.

Playground Sevilla

Tillbaka till fotoalbumet och fina Andalusien. Dygnen var längre än hemma, trots att siesta-sömnen efter skolan åt upp ett par timmar varje eftermiddag. 

Vi såg en föreställning på en liten flamenco-klubb, och det var så mycket häftigare än vi väntat oss.
Vi hittade fina vinklar och vrår vart vi än vände på oss. Kamerasmattret var vårt soundtrack.
Vi undrade varför man alltid tycker att de mest slitna husen är de finaste?
Vi kikade in i kyrkor och katedraler, besökte monarkers gravar och Columbus påstådda viloplats (vilken tydligen är omtvistad).
Varje dag gick vi längs apelsinträdsprydda trottoarer och tittade på barnen som var på väg till skolan; finklädda, vattenkammade, rosettprydda. Lackskor på allas fötter, en förälder vid ena handen och en skolväska på hjul i den andra.
Och så gick vi på fotboll.
Sevilla tog emot Real Madrid, och gick (lite otippat) segrande ur striden. Läktarna kokade, och det gjorde bokstavligen luften också, då temperaturen inte var långt under fyrtio grader när vi gick hemåt i den sena kvällen.Beckham var där...                                       ...och Raúl.

Och Zidane (närmast i bild) gjorde sin sista match i Real-tröjan.

Sevilla-supportrarna sjunger lagsången.  ( - och jag har gulsot?)

* * *

Sedan gjorde jag något jag aldrig trott att jag skulle göra. Det häftigaste, hemskaste och mest "urspanska" jag gjort. Men den största upplevelsen förtjänar förstås ett eget inlägg och kommer upp lite senare.

Sushi för veteraner


Monkey business

 
Bananlådor, check!
Nycklar, check!


Spanskt lapptäcke

Alldeles uppåt väggarna fint i Granada.
Vilket är fallet även i Sevilla...

Stora katedraler finns det gott om. En i varje gatuhörn, skulle man kunna tro.

Det var omgivningarna det. Lite andalusiska aktiviteter kommer senare...

Med solsken i blick

Att döma av ansiktsuttrycken på denna bild kan fotografen knappast ha övervägt sin egen placering särskilt noga...Finfina fotoböcker från Fujidirekt


Snyggt att samla alla semesterbilder i en fotobok!

Att titta på mina gamla Sevillabilder får mig att inse hur otroligt många foton vi samlat på oss på hårddisken. Foton som aldrig framkallats och därför glöms bort. När mängden foton växer sig för stor känns det som en nästintill ogörlig uppgift att framkalla alla bilder och sedan tilbringa timme efter timme med limstift och kladdiga fingrar för att bringa ordning i fotoalbumen. 
Nu tror jag att jag äntligen hittat en perfekt lösing. Varför inte sammanställa de bästa bilderna i en fotobok? Det vore ett tidseffektivt sätt att komma ikapp på fotofronten. På Fujidirekt kan man läsa om deras fotoböcker och sedan efter egen smak och fantasi komponera ihop sin egen i deras fotoboksprogram. Det blir både enkelt och snyggt, och bäst av allt - hållbart. Fotona kommer inte trilla ur boken hur mycket du än bläddrar! 

Väggkonst


-  mil máquinas jamás podrán hacer una flor -

"Tusen maskiner kommer aldrig kunna göra en blomma." En miljöaktivist har lämnat sitt poetiska budskap på ett gammalt stenhus i Granada, en av världens absolut vackraste städer.

Som ett paket på posten

Har precis hämtat mitt härliga H&M-paket. Svängde förbi macken och hämtade det  med cykeln efter tennisen, medan det regnade så häftigt att det nästan bubblade ur brunnarna. Tror rentav att jag skymtade Noaks ark gungande på vågorna ett par kvarter längre bort.

* * *
I paketet:

- 1 stycke vaxduk
- 2 kökshanddukar
- 4 bordstabletter
(som jag trodde var av plast, men visade sig vara av tyg)

(och nej, jag ska inte använda bordstabletterna på vaxduken)

Så nu har jag allt detta björkmönstrade tyg att kombinera med mina nymålade köksstolar. Bara det nya köket som saknas!
- living with michael jackson -

I väntan på tennis äter jag flingor, dammsuger, suckar åt regnet utanför fönstret och tittar på Michael Jackson som klättrar i träd, umgås med skyltdockor och berättar om nattliga färder på kontorsstolar genom hotellkorridorer. Och säger "I would like to live forever."


Mitt Sevillahus

Det är några år sedan nu, men jag glömmer aldrig mitt fina Sevillahus, där jag bodde under en månads tid med egen tant, farbror, konstnär och katt.

* * *


En gång för länge sedan tillhörde huset den tidens påve.
Längst ner hade konstnären sin fina ateljé.
Där hängde det färggranna, glada tavlor från golv till tak.

Mitt lilla rum låg längst upp, alldels intill takterrassen......som var översållad av blommor och hade utsikt ner på ett litet torg där barnen brukade spela fotboll eller bråka med varandra.Den här ikonbilden satt på muren på terrassen. Nuestra Señora del Rosario.
Min tants hembys skyddshelgon. De var på det hela taget mycket förtjusta i helgon i Spanien.Här är Blanquito, med ett blått och ett grönt öga.Utsikten från mitt rum ner i resten av huset. Gamla trappor som knarrar och mosaik på både väggar och golv.

* * *

Det var det fina huset på Calle Redes. Eftersom jag precis fått igång min gamla dator med alla bilder och jag tycker om att vältra mig i gamla minnen när det regnar, så kommer mer nostalgi snart.

Pizza Kit - eller 'en pizzabagare föds'


Igår gjorde vi som så många andra och anslöt oss till kategorin "lat nutidsmänniska" och köpte färdigkavlad pizzadeg på rulle. Vilket tjuvknep!


Med degen väl placerad på plåten gjorde vi sedan lite overkill på fyllningen. Lätt att bli lite överentusiastisk första gången man testar något nytt.

Tror Andreas tyckte hela processen var extra spännande. Han hade aldrig gjort sin egen pizza förut, förklarade han - bara hjälpt sin mamma "gratinera" (läs: dekorera) den som liten.

Fyndat fat

Detta fina serveringsfat glömde jag inslaget i tidningspapper på köksbordet, men nu är det ihågkommet och måste naturligtvis upp på bild det med. Lite "ärtor & glasyr"-tema över det!


30 kronor!

Poppis med loppis

Avlade ett besök på Gengåvan idag. Först trodde jag dock att vi hamnat vid Mekka, att döma av bilköerna och den trögflytande folkhopen som fyllde upp varenda vrå av lokalen.
Att handla på loppis och secondhand är ett nyväckt intresse hos mig, jag har nyligen upptäckt hur kul det är att kompenera ihop sina egna serviser med koppar och fat från alla möjliga håll. Varje gång jag kommer in i en stor lokal fullproppad från golv till tak med skräp och skatter om vartannat blir jag alldeles pirrig i varje liten cell. Så många möjligheter! Det svåra är att sålla guldkornen från bråten. Det gäller att inte tappa huvudet och stoppa varje liten pinal i varukorgen. Det är så lätt hänt, men man kan faktiskt ha för många assietter och glasskålar.
Efter att ha fyllt vår korg till belåtenhet tillbringade vi i runda slängar 30 (trettio) minuter i kö. Det otroligt tröga kassasystemet måste vara Gengåvans främsta försäljningstaktik, eftersom man drivs att hela tiden slå nya lovar runt butiken medan man väntar. Vi fick flera tillskott i vår korg på det viset.

Den här rejäla kannan tänkte jag ha som vatten- eller safttillbringare. Eller möjligtvis som blomvas.  


Andreas blev mycket nöjd med sitt bokstavligen enorma fynd: en ölsejdel som

utan svårigheter sväljer en liter vätska. Själv tror jag nog mer på att låna ut den som badbalja till hans två små brorsöner.Fem sådana här gula assietter från Höganäs blev mina. Har redan andra delar ur samma serie, så nu kan jag matcha såhär fint:Vid första anblicken sorterade hjärnan in denna mosaiktavla i "skräp"-facket. Sedan väcktes dock diverse barndomsminnen och det slog mig att den kanske skulle göra sig bra på en liten tavellist i det nya sovrummet, där det finns en turkos fondvägg. Även om det inte riktigt kommer fram på bilden så går tavlan i huvudsakligen brunt och turkost (och för en så billig peng har man ju faktiskt råd att chansa!). 

Blommig korv


Korv med bröd. Det blev med andra ord finmat igår kväll. Åtminstone riktiga kalastallrikar.
Högen med örtmarinerade vitlöksklyftor hintar om en mörk dag för alla i vår omgivning... 

Pushing Daisies
Foto: ABC, ITV


Pushing Daisies. Så himla fint. Får en att vilja tapetsera alla rum med blommiga tapeter och baka (eller åtminstone äta) körsbärspaj.

Söndagar kl. 19.00 i tv3.

HallongrottorDet var ju det där med hantverkare och deras fikapauser...

Swing to Crispness

"Köp x antal ballerinapaket/chipspåsar
/schampoflaskor och få en badboll/luftmadrass/dvd-film/kofot på köpet!"
 Erbjudanden av detta slag luktar ofta lite skumt. Företagen jagar merförsäljning genom att övertyga konsumenterna om att de verkligen vill ha en sådan där grällt färgad luftmadrass. Men inte ens djävulen är enbart av ondo; idag nappade jag själv på ett likartat erbjudande och kom hem med en alldeles bedårande liten porslinsskål (och mängder av frukostflingor!)  
Det får bli en stor frukost imorgon, så att vi så fort som möjligt kan springa tillbaka till affären och samla på oss mer retroporslin till frukostbordet! 

 

16:05


Första lagret klart.

Hemklickat från H&M

H&M Home-serien i dess helhet är definitivt ingen personlig favorit, men dessa bitar ur köksserien känns givna i nya köket. Bordstabletter, vaxduk och kökshanddukar med perfekt lövmönster. Bör anlända i paket inom någon vecka.

 

Update

Nu förstår vi varför hantverkare behöver så många kaffepauser...
*
Världens äldsta man har dött, kan man läsa på textteve. Det är en (av naturliga skäl) mycket frekvent figurerande nyhet i media.
*
Tv4sport har inte riktigt fått kläm på det där med reklamavbrott under tennismatcher.


12:31


Lördagsbär

Semifinalsdag i Swedish Open idag. Dagen till ära bjuder vi naturligtvis på ett Bill&Bull-inslag med Båstad-bekantingen Guillermo Cañas och fotbollsspelaren Mauro Camoranesi.
Är det någon som överhuvudtaget ser någon skillnad?Färgkarta

I morse var jag så trött att det är ett under att jag överhuvudtaget vaknade. Tro mig. För de flesta är det förmiddag nu - snart lunch, rent av - men själv är jag smärtsamt nyvaken. Turligt nog så har jag min medicin (se vänsterkanten) - upphettad i mikron från kannan Andreas bryggde i ottan när han gav sig iväg på äventyr. Mikrovärmt kaffe är normalt sett ingen höjdare (och antar gärna en grådaskig nyans när jag tillsätter min mjölk) men idag känns det ändå helt överkomligt. Att vara petig är att ödsla med energi jag inte har just nu.


Detta är vad jag ska ägna mig åt idag. Kan bli en del färgfläckar på knäna.

Obalanserat intresse

Publiksiffrorna skiljer sig onekligen något åt mellan dam-och herrveckan i Båstad. Var och en som ser bilderna nedan kan säkert våga sig på en gissning angående vilken bild som hör hemma under vilken turnering.
Det var visserligen skönt att som åskådare under tjejveckan kunna slå sig ner där man ville på läktarna, istället för att vara tvungen att tränga sig fram mellan rader av svettiga ben för att nå fram till sina platser. Fast mest är det ju tråkigt, förstås - särskilt med tanke på att damturneringen enligt mig hade ett starkare startfält än herrarna. Gapande tomma läktare blir trots allt ingen fin reklam för damtennisen.


Foto: Privat, samt http://www.sydhalland.se

Båtväder

Det här är min typ av båt. Glassigt.

Frisbeemode

 
Som bekant är Andreas ganska insnöad på detta med frisbeegolf. Häromdagen testade vi en ny variant på frisbeekul tillsammans med en liten brorson - dock inomhus, och istället för att kasta runt med frisbeen hejvilt använde vi den som färgglad huvudprydnad, balanserandes uppe på skalpen tills den trillade av.
Kul när man är ett - kul när man är tjugofem.
Tydligen har detta redan slagit utomlands - till och med
Lady Gaga verkar ha hoppat på trenden.


 

Dagens lika-som-bär

Robin Söderling och Anders Lundin.

Lika som smultron och jordgubbe.

       


Grått och grönt

Om ungefär två veckor ska vi skapa ett nytt kök.
(Samt nytt sovrum, badrum, arbetsrum, vardagsrum och hall.)
Ungefär så här hade vi tänkt oss. 

Blivande kronprinsens alias avslöjat


Loppisfynd Jag tycker om udda porslin. När man kan dukar bordet med koppar och fat i lite olika färger och former och inte allt kommer från IKEAs köksavdelning. Lite brokigt och mönstrat får det gärna vara. Efter dagens loppisbesök kom jag hem med ett par sockerskålar, några djupa tallrikar från Höganäs (assietterna ur samma serie står redan i köksskåpet), såssnipa och två serveringsfat med blomsterkant. Och så en vas, för sådana är alltid bra att ha.

 

***

 
Något som däremot inte fick följa med hem är detta sugrör. Det är nog det absolut sista jag skulle kunna tänka mig att köpa begagnat.

Ett mardrömsscenario

Du ligger i sängen. Lampan är släckt, sömnen nära.
Då plötsligt skärs tystnaden av det gälla surret från vad som bara kan vara en mygga. En mygga som smitit in genom balkongdörren och bidat sin tid i tystnad för att nu träda fram och uppvakta dig i mörkret.
Osynlig i dunklet, omöjlig att lokalisera och därmed omöjlig att tillintetgöra. Efter lite verklöst viftande med armarna är det bara att dra täcket över dig och kapitulera för sömnen ... för att sedan ...
vakna täckt av ilsket kliande myggbett.
Där befinner jag mig nu.

Världens kanske roligaste plats

 Den kanske ser oansenlig ut, den ljusblå lilla byggnaden mitt ute i ett regnvått ingenstans. Ändå har den genom åren förgyllt alla mina resor genom Mellerud med jag-kan-nästan-inte-andas-skratt. Kolla in skylten. 

"Flofs fritid och maskin". Flofs.
Naturligtvis står det egentligen "Elofs". Men ändå. Man måste bara älska valet av typsnitt.
Flofs...

Efter semestern - insikter och annatÄntligen kan man titta på bra damtennis i Sverige! Vi dumpade herrveckan till förmån för tjejerna och blev inte besvikna. Två dagar tillbringade vi i sol och regn på läktarplats. 
Och vilken enorm uppryckning tennisstadion fått. Så snyggt, så proffsigt. De gamla träläktarna känns som ett suddigt minne.
(På bilden Sorana Cirstea i sin förlustmatch mot Gisela Dulko.)Centercourten är dessutom ett förträffligt ställe att bättra på sin (bonn)bränna. Andreas slog nog världsrekord.Godaste sushin finns i Halmstad. Vi åt den vid vattnet, på en bänk som nästan välte. Det var så gott att det inte gjorde något att fingrarna blev alldeles sojakladdiga och vi inte hade några servetter.Och här brukar vi äta våra obligatoriska danmarksglassar när vi är på besök i Helsingör. Man kan få både grädde, sylt och tillplattad chokladboll på toppen.
Inte illa.Tror för övrigt att jag kan ha hittat världens fulaste flaska i ett skyltfönster i samma danska stad.
Denna horribla skapelse förde genast tankarna till...... onsdagmorgonens frukostägg. Välj aldrig "löskokt" vid frukostbuffén, om du inte är helt säker på att det är varmt.Bortsett från det var vi ordentligt nöjda med frukostarna på Grand Hotell i Halmstad.På hemvägen blev det ett mindre lyckat stopp i gråmulna och blåsiga Slottsskogen. Pingvinerna fastnade på ett foto. Roligast var dock knubbsälarna, vars anatomi i mångt och mycket påminde om de där stora, feta, svarta sniglarna man brukar korsa mellan på cykelbanorna när det regnat.Sedan cruisade vi vidare norrut. Hemåt.Och blev omkörda av denna lastbil.

Sedan var det slut på semestern.

Tre nyanser av brunt


... när regnet blir en trafikfara.

Funnet och vunnet

Segerns sötma, så ljuv. Jag känner mig allsmäktig varje gång jag vinner en auktion på tradera. Knattrar frenetiskt på uppdateringsknappen under slutminuterna för att hålla koll på budgivningen. Is i magen tills nedräkningen är nere på en minut. Då räknar jag tyst till femtio, droppar mitt bud i sista sekunden så att ingen annan hinner lägga sig i och gottar mig sedan i att jag överlistat alla andra potentiella köpare. Idag vann jag auktionen om halsbandet på bilden.
Ganska billigt. Ganska fint. Lagom kitchigt.

Man ska inte bada direkt efter maten,

däremot går det bra att ta kaffe med dopp.
Den som dricker kaffe löper 66 % mindre risk att begå självmord, menar den här nödvändiga sidan. Låter bra det, säger jag.
Skål.

Moonwalk

   Jag har dammsugit internet i några dagar nu efter en kopia av denna Jackson-självbiografi till rimligt pris. Det existerar bara begagnade ex, och någon nyutgåva sägs inte vara aktuell. På tradera och liknande sidor är budgivningskriget i full gång och priserna pressas upp till nivåer där jag helst inte vill vara med.
Så idag hittade jag ett online-antikvariat som hade boken inne - dessutom till ett pris som inte tvingade mig att gräva lika djupt i plånboken. Så nu är beställningen skickad och boken börjar snart sin resa hem till mig. 
Living with Magnusson


Andreas lade in en öl på snabbkylning i frysen häromkvällen. Det brukar funka utmärkt, men den här gången lät Magnusson burken övernatta därinne i frysfacket. Resultatet kunde vi glädjas åt när jag öppnade luckan idag och möttes av en självöppnad burk och skrämmande ölfärgad isglass smetad överallt. 
Igår passade han dessutom på att tvätta kylen invändigt med köttsaft. Visst behöver även kylen flyttstädas, men kanske inte med rosa smältvatten från en tinad fläskfilé...
Idag har han i alla fall hållit sig relativt lugn. Slitit håret framför teven med en leksaksgitarr hängande på magen. Guitar Hero och en omöjlig låt. Långt om länge föll han tillslut ihop i soffan, klibbig av svett, och flämtade "jag orkar inte mer". Chockad av att gitarrkrafterna tröt.
Tänk. Det fanns en gräns i alla fall. 

Octodad


Jag har tidigare bloggat om både Nadya Suleman - den (ö)kända åttlingmamman - och Mr Jackson. Idag skriver Aftonbladet om hur Jackson genom ihärdiga övertalningsförsök försökte förmå Suleman att låta honom adoptera de små parvlarna för att ge sina egna barn en liten armé av nya syskon.
Med tanke på hur det gick sedan var det nog klokt av modern att inte genomföra affären.
Hur som helst , efter detta sammanträffande; ser ni nu hur min blogg genomsyras av röda trådar?!


Bondromantik

Enligt denna källa har hälften av alla män som växt upp på bondgårdar i världen haft sexuella kontakter med djur.

Kanske kan detta vara
upphovet till devisen "män är svin"...?

Bittert

Så sprack bubblan och regn och åskmuller hittade oss till slut. Synd att man inte längre kan (läs: får) fixa inomhusunderhållningen med några enkla klick på dataskärmen.


Strawberry Fields forever

 Att jordgubbar kan mätta så. Jag som trodde att de mest innehöll vatten och vitaminer. Just nu känns det mer som om jag satt i mig ett par plusmenyer på McDonalds.
Huvudet är sömnigt efter en vecka då varje dag inneburit ett nytt värmerekord. Vi har segat runt i tropisk värme och fram på eftermiddagarna har kropparna rört sig som i sirap. Men jag klagar inte. Under vår semestertripp nästa vecka ska det visst regna...        Den här lilla tjejens fridans missar du på egen risk.

RSS 2.0