"Sylta, safta och marmelada"

Idag har jag kokat plommonmarmelad.

Först häller man ner plommonen i en gryta med lite vatten



och kokar tills de börjar svettas och "ta av sig kläderna".



När det bara är nakenfisar kvar i grytan fiskar man upp skal och kärnor, rör runt så att fruktköttet faller sönder, blandar i socker och melatin, kokar en stund och skummar av




Och sedan - voila! - är det bara att hälla upp på burk och låta svalna.
Enkelt!


Fråga inte om den svarta fläcken på fotot. Jag har ingen aning.


Kommentarer
Postat av: erika

vad är det för svart fläck på fotot?

2009-09-01 @ 21:37:15
URL: http://undiserika.blogg.se/
Postat av: malin

plommonmarmelad låter ju bara så gott å speciellt hemma gjord!

2009-09-02 @ 09:48:12
URL: http://artofmalin.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0